Головна Новини Суспільство Наука та освіта Складається із трьох літер: названо найпопулярніше слово 2021 року
commentss НОВИНИ Всі новини

Складається із трьох літер: названо найпопулярніше слово 2021 року

Оксфордський словник вибрав найпопулярніше слово 2021 року - його вживали у 72 рази частіше, ніж торік

1 листопада 2021, 14:45
Поділіться публікацією:

Щороку Оксфордський словник обирає слово року в англійській мові, яке використовувалося найчастіше. І якщо 2020 року експерти не могли визначитися з одним і вибрали по слову для кожного місяця, то цього року таких проблем не виникло.

Складається із трьох літер: названо найпопулярніше слово 2021 року

Названо найпопулярніше слово 2021 року / Фото: AFP 2021 / NICHOLAS KAMM

Отже, головним словом 2021 року стало "vax", що в перекладі означає "вакцина", "вакцинація", "вакцинуватися". У поточному році його використали у 72 рази частіше, ніж минулого. І це не дивно, адже 2021 року розпочалася масова вакцинація населення проти коронавірусної інфекції.

На сайті Оксфордського словника зазначено, що "Vax" — це наш світ 2021 року. І це слово дуже вдало та точно зображає його атмосферу.

Філологи відзначають, що з'явилося багато похідних від цього слова. Вони використовуються у неформальних контекстах. Наприклад: "сайти вакцинації" (vax sites), "вакцинуватися" (get vaxxed), "сертифікати про вакцинацію" (vax cards) та "пройти повну вакцинацію" (being fully vaxxed).

Нагадаємо, що до Оксфордського словника англійської мови додали терміни із всесвіту "Зоряних війн" Джорджа Лукаса. У словник внесли терміни: "світловий меч" (lightsabre), "джедай" (jedi) та "падаван" (padawan).

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що "локдаун" (англ. Lockdown) оголошено словом 2020 року згідно зі словником Коллінза. Слово почали активно використовувати протягом пандемії коронавірусу. Саме цей термін, на думку редакції словника, поєднує у собі досвід мільярдів людей.

Читайте також, Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України розробило посібник "АБВ... Збройний конфлікт у термінах (путівник для України)" із термінологією щодо конфлікту на Донбасі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини