Головна Новини Суспільство події Британський словник Collins назвав слово року
commentss НОВИНИ Всі новини

Британський словник Collins назвав слово року

У 2020-му лексикографи зареєстрували понад 250 000 випадків вживання слова "локдаун"

10 листопада 2020, 14:30
Поділіться публікацією:

Пандемія коронавірусу залишила свій слід, подарувавши словнику Коллінза кілька визначень, які важливі для історії людства.

 Британський словник Collins назвав слово року

Фото: Pixabay

"Локдаун" (англ. Lockdown) оголошений словом 2020 року згідно зі словником Коллінза. Слово почали активно використовувати протягом пандемії коронавірусу.

Саме цей термін, на думку редакції словника, об'єднує в собі досвід мільярдів людей. У 2020-му лексикографи зареєстрували понад 250 тисяч випадків вживання слова проти 4 тисяч минулого року. Також визначили й інші терміни, пов'язані з пандемією COVID-19, такі, як "неоплачувану відпустку", "самоізоляція", "соціальна дистанція" і "коронавірус".

Відповідно до словника Коллінза, "локдаун" визначається як введення жорстких обмежень на пересування, соціальну взаємодію з людьми і доступ до громадських місць. Слово увійшло в загальний оборот, коли уряди більшості країн відреагували на поширення COVID-19 на початку цього року та оголосили карантин.

Лексикографи відзначили, що слід додати в словник не тільки ті слова, які пов'язані з пандемією. Протягом 2020-го відбулося кілька подій, які докорінно змінюють деякі аспекти життя людей.

Так, після смерті афроамериканця Джорджа Флойда з'явився ще один термін, який характеризує цей рік. Словосполучення "Black Lives Matter" (BLM), що в перекладі означає "Життя темношкірих важливі", активно використовувалося як гасло на мітингах проти расизму і несправедливості у всьому світі. Використання хештегів в соцмережах з цим закликом зросла на 581%.

Також в мережі з'явився новий термін Мегзіт (англ. "Megxit") — включає ім'я герцогині Меган Маркл і слово "брекзит" — вихід Великобританії з ЄС. Цим терміном описали процес відмови герцога і герцогині Сассекських від королівських обов'язків.

Нагадаємо, "Коментарі" повідомляли про те, що в Україні з'явився чат-бот, який переводить суржик.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини