Головна Новини Суспільство Наука та освіта Скільки випускників складатимуть мультипредметний тест і в яких країнах
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки випускників складатимуть мультипредметний тест і в яких країнах

Скільки українських учнів зареєструвалося на проходження мультипредметного тесту (НМТ)

11 червня 2022, 18:50
Поділіться публікацією:

В 2022 році замість ЗНО відбудеться проходження мультипредметного тесту (НМТ) учнями 11 класів, що прагнуть вступати до вищих навчальних закладів в Україні (ЗВО). Про це повідомив міністр освіти Сергій Шкарлет.

Скільки випускників складатимуть мультипредметний тест і в яких країнах

Фото ілюстративне / Pixabay

Пройшли реєстрацію для проходження мультипредметного тесту (НМТ) 230 тисяч осіб. Такі дані оприлюднив Український центр оцінювання якості освіти. На території України тест складатимуть 201 тисяча випускників, за кордоном 28 тисяч українських дітей.

Буде проведена також додаткова сесія НМТ, реєстрація на неї відкрита до 20 червня, а тестування проходитиме в перші тижні серпня. Національний мультипредметний тест проходитиме в обласних центрах. Найбільше випускників зареєструвалося для складання в Києві (18 141), Львові (8577), Дніпрі (8247), Одесі (6271), Запоріжжі (6004), Вінниці (5929).

За межами України тестування проходитиме у великих містах на базі університетів відповідно до домовленостей між урядовими організаціями. Найбільше випускників проходитимуть НМТ в Берліні (3986), Мюнхені (3318), Варшаві (2670), Кракові (1989), Празі (2360).

В учасників є можливість ще змінити пункт тестування з 21 червня до 7 липня. Запрошення-перепустки на основну сесію стануть доступними в кабінетах після 1 липня.

Випробування для вступу на магістратуру проходитимуть з 10 по 17 серпня, відкриється реєстрація на участь з 27 червня до 18 липня включно. реєстрація проходитиме в приймальних комісіях ЗВО.

Як писав портал "Коментарі", для випускників вже доступна пробна онлайн-версія мультипредметного тесту.

Скільки випускників складатимуть мультипредметний тест і в яких країнах - фото 2



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/SerhiyShkarlet
comments

Обговорення


Новини