Головна Новини Суспільство Наука та освіта Скільки років Всесвіту - названо всі варіанти
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки років Всесвіту - названо всі варіанти

Питання, на яке у науки немає однозначної відповіді

25 листопада 2020, 16:00
Поділіться публікацією:

Вчені з усього світу дотепер не можуть з'ясувати, скільки ж насправді років нашому Всесвіту. Вони запропонували вже не одну гіпотезу, але чи правдива вона, не знає ніхто.

Скільки років Всесвіту - названо всі варіанти

Скільки років Всесвіту. Фото: unsplash

Так, мудреці Вавилона і Стародавньої Греції були впевнені в тому, що світ існував завжди. А ось індуїстські хроністи дотримуються трохи іншої думки: їм вдалося підрахувати, що в 150 році до нашої ери вік Всесвіту становив 1 972 949 091 рік. Варто зазначити, що їх припущення виявилися максимально близько до тих, що запропонували сучасні вчені.

У вісімнадцятому столітті експерти почали оцінювати, скільки ж років нашій Сонячній системі за фізичними моделями. Французький дослідник Жорж-Луї Леклерк в 1787 році заявив про те, що якщо на самому початку планета була схожа на великий розплавлений шар, то їй знадобилося близько 168 тисяч років тільки на те, щоб охолонути.

А приблизно через сто років свою гіпотезу запропонував інженер і математик Джон Перрі з Ірландії. Він змоделював теплову історію земної кулі, заявивши, що їй не менше 2-3 мільярдів років.

Сьогодні заведено вважати, що вік Сонячної системи досягає 4,6 мільярда років, але скільки існує сам Всесвіт — питання досить спірне. Якщо вимірювати час за законом Хаббла, то він з'явився близько 14 мільярдів років тому. Такої ж думки дотримуються і вчені, дослідження яких були засновані на вимірі флуктуацій реліктового випромінювання космосу. 

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як змінювалося життя на Землі протягом 20 років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини