Головна Новини Суспільство Наука та освіта Скільки людей говорять в Європі англійською (Мапа)
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки людей говорять в Європі англійською (Мапа)

В Європі насправді погано знають англійську. Скільки європейців розуміють англійську і чи зможуть вони підтримувати розмову? В більшості країн ЄС цей показник менш як 50%.

14 грудня 2022, 15:40 comments3844
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Англійська мова стала міжнародною мовою спілкування, проте в країнах ЄС не так багато людей знають її. Найнижчий рівень володіння англійською зафіксований в Угорщині – 20%. Про це повідомляє  портал "Коментарі" з посиланням на Reddit, де була розміщена відповідна мапа.

Скільки людей говорять в Європі англійською (Мапа)

В Європі погано знають англійську. Фото з відкритих джерел

Попри те, що більшість населення світу частково володіє англійською, лише невелика частина людей здатна підтримувати розмову цією мовою. Особливо це помітно в Європі, де є стереотип, що всі жителі ЄС володіють англійською.

За останніми зібраними даними найвищий рівень володіння зафіксований в Великобританії та Ірландії – понад 95%. Трішки менше цей показник в Нідерландах – 90%.

Найгірше англійську мову в країнах ЄС знають в Угорщині – 20%, тобто кожен п'ятий мешканець. Також в низу рейтингу знаходяться Іспанія (22%), Болгарія (25%), Словаччина (26%) та Чехія (26%).

Переглянути карту з відсотком володіння англійською мовою серед країн ЄС можна нижче:

Скільки людей говорять в Європі англійською (Мапа) - фото 2

Згідно рейтингом EF EPI за 2020 рік Україна перебувала на 44 місці по володінню англійської мови у світі. Україна розташувалась між Албанією та Макао.

Тоді як за онлайн дослідженням TNS у проєкті Україна Speaking за 2015 рік в Україні володіло англійською вище середнього 18% населення, а вивчало 89% опитаних.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про трагічний випадок з біженцями поблизу узбережжя Англії.

Також "Коментарі" писали про п'ять прогнозів щодо технологічних новинок, які так і не збулись. Один з адвокатів не радив інвестувати у компанію Ford Motor, адже вважав, що це лише примха часу, а коні будуть завжди на дорогах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини