Головна Новини Суспільство Біженці Трагічний випадок з біженцями. Чотири людини загинуло
commentss НОВИНИ Всі новини

Трагічний випадок з біженцями. Чотири людини загинуло

Поблизу узбережжя Великобританії потонув човен з біженцями, через холодну воду кілька людей загинуло. Наразі спільними зусиллями британців та французів вдалось врятувати 43 людини.

14 грудня 2022, 14:32 comments1057
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Біженці, які намагались нелегально дістатись до Великобританії через протоку Ла-Манш стали жертвами катастрофи. Французькі спецслужби отримали інформацію о 3:30 ранку, про проблеми з човном, на якому перебувало близько 50 біженців. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на The Guardian.

Трагічний випадок з біженцями. Чотири людини загинуло

В Ла-Манші затонув човен з біженцями. Фото: з відкритих джерел

Човен з біженцями затонув за 8 км від мису Дандженесс в графстві Кент. За попередніми даними на човні перебувало 47 людей.

До рятувальної операції долучились підрозділи берегової охорони Великобританії, службовці військово-морського флоту, поліція графства Кент та судно з Франції. За допомогою французьких та британських гелікоптерів і човнів вдалось врятувати 43 людини. За останніми повідомленнями четверо людей загинуло.

Температура у водах Ла-Маншу цієї ночі становила близько 4 градусів. Через це рятувальна операція пройшла в екстреному порядку, адже люди не зможуть перебувати в такій холодній воді довгий час.

"Більшість людей, які перетинають канал — це люди, які тікають від війни, насильства та кровопролиття", — сказав виконавчий директор Ради у справах біженців Енвер Соломон.

Згідно з урядовими даними британців, з січня по вересень половину прибулих невеликих човнів становили албанці — 35% та афганці — 15%. Інші національності, які прибувають на невеликих човнах, включають іракців, іранців і сирійців.

Трагедія сталась на наступний день після, того як прем'єр-міністр Великобританії Ріші Сунак заявив, що потрібно зробити жорсткіші умови для біженців. Проте зараз Сунак висловив співчуття постраждалим.

"Наші серця з усіма постраждалими, і ми вшановуємо тих, хто брав участь у масштабній рятувальній операції" — сказав Сунак

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, в яких країнах найбільше українських біженців.

Також "Коментарі" писали про російський корабель, який шпигував поблизу британських вод.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини