Головна Новини Суспільство Наука та освіта Скільки частинок мікропластику щодня вдихає людина
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки частинок мікропластику щодня вдихає людина

Вчені з британського університету Халла в ході дослідження з'ясували, скільки часток мікропластику щодня вдихає людина

14 листопада 2021, 21:40
Поділіться публікацією:

Мікропластиком вважаються частинки пластику розміром менш як 5 мм, його знаходять у їжі, напоях, косметичних засобах. А нещодавно дослідники з університету Халла підрахували, скільки мікропластика в середньому людина вдихає щодня.

Скільки частинок мікропластику щодня вдихає людина

Мікропластик / Фото: geographical.co.uk

Як повідомляє видання Dailymail, вчені з'ясували, що в житлових будинках знаходиться тисячі крихітних пластикових волокон, які є небезпечними для здоров'я. Вони виміряли рівень мікропластику у 20 готелях Британії та знайшли у них понад 1 400 окремих частинок на квадратний метр.

Для дослідження використовували вітальню із площею близько 17 квадратних метрів. З'ясувалося, що тільки в цьому просторі може міститися понад 24 тисячі частинок мікропластику протягом 24 годин.

Ще в одному дослідженні перевірили 20 будинків у Халлі та Хамбері. Там виявили мікропластик у кожній вітальні. Позаторік експерти провели експеримент, вони щомісяця (з липня по грудень) залишали у вітальні склянку з водою на один тиждень. З'ясувалося, що майже чверть частинок, які плавають у склянках, були мікропластиком. Більшість із них були виготовлені з ПЕТ.

Нагадаємо, вчені з Великобританії в ході масштабного дослідження з'ясували, які морепродукти містять найбільше мікропластику. Виявилося, що це мідії, устриці та морські гребінці, які є делікатесами. Вчені встановили, що вони можуть накопичувати до 10 частинок мікропластика на грам своєї ваги (МП/г).

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що у морському повітрі вчені знайшли мікропластик, який легко може потрапити до легень людини.

Читайте також, якщо ви любите додавати в чай молоко чи цукор, знайте: у чашці ви зможете знайти тисячі та мільйони мікропластин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини