Головна Новини Суспільство Наука та освіта Сенсаційне відкриття: на Венері виявили другу ознаку життя
commentss НОВИНИ Всі новини

Сенсаційне відкриття: на Венері виявили другу ознаку життя

У астрофізиці і деяких інших науках способи синтезу найпростішої амінокислоти шляхом використання простих молекул мають вкрай важливе значення як для процесу хімічної еволюції, так і для зародження життя

19 жовтня 2020, 17:07
Поділіться публікацією:

Експерти зробили несподіване відкриття: вони знайшли на Венері явну ознаку того, що на цій планеті може існувати життя. Про це пише видання lenta.

Сенсаційне відкриття: на Венері виявили другу ознаку життя

На Венері виявили другу ознаку життя. Фото: lenta.ua

Вчені виявили на поверхні Венери найпростішу амінокислоту, яку їм вдалося знайти за допомогою радіотелескопу ALMA — гліцин. Стаття про нове відкриття вже опублікована Аріджітой Манною з Міднапурского коледжу arXiv.

За допомогою установки в середніх широтах Венери знайдена характерна лінія поглинання гліцину, що спостерігалася на частоті 261.87 ГГц. Найбільш явним сигнал виявився недалеко від екватора, в той час як в області полюсів фахівцям не вдалося його виявити.

Дослідники впевнені в тому, що це цінне відкриття є вкрай важливим, тому що говорить про можливе зародження життя на цій планеті.

Нагадаємо, планети, на яких можливе життя. Фахівцям з Бірмінгемського університету у Великобританії вдалося з'ясувати, що є кілька планет в Сонячній системі, на яких можливе життя. У цей список входить Марс, супутник Юпітера — Європа і два супутника Сатурна — Титан, Енцелад. Саме на них можуть існувати біологічно активні речовини і вода.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини