Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Через два роки на європейський ринок надійдуть рожеві лимони з Каліфорнії. І попри те, що їх смак не відрізнятиметься від традиційного, селекціонери вважають, що такий вид цитрусових буде популярним.
Новий сорт лимону (фото з відкритих джерел)
Відомо, що протягом 5-6 років планується виростити приблизно 200 тисяч кілограмів нових лимонів. Їхня шкірка буде в жовто-зелену смужку, а ось м'якоть рожевого кольору. Спочатку продукт призначався для гурманів та його поставлятимуть для ресторанів та готелів.
Якщо ж попит на рожеві лимони не виправдається, селекціонери не засмутяться, оскільки перевага нового сорту цитрусових полягає в тому, що якщо його залишити на дереві довше, то шкірка стане повністю жовтого кольору.
Таким чином компанія робить ставку на низький ризик, знаючи, що вона завжди зможе продати продукт. Декілька країн уже виявили інтерес до цих лимонів, наприклад, Швеція, Норвегія, Фінляндія, Франція чи Великобританія.
"Ми зробили ставку на врожай на одній із наших ферм, щоб перевірити, чи вийде", – каже представник компанії Франсіско В. Геа. "Ми впроваджуємо інновації; ми бачимо, що ринки відкриті й хочемо бачити нові речі", – пояснює підприємець.
Нагадаємо, що огірки — популярний овоч на нашому столі, який можна використовувати для приготування салатів, солінь та холодних страв. А тепер огірки можна буде ще й смажити. Селекціонери з Нідерландів створили гібридний сорт овочів під назвою Wokcue, який можна приготувати на сковороді, і він не втратить своєї жорсткості, залишаючись хрустким.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як лимон може нашкодити при лікуванні застуди.
Новини