Головна Новини Суспільство Наука та освіта Селекціонери вивели новий сорт рожевого лимона
commentss НОВИНИ Всі новини

Селекціонери вивели новий сорт рожевого лимона

Селекціонери вивели новий сорт лимона, головна характеристика якого полягає в тому, що його рожева м'якоть, а у шкірки зелені смуги

30 листопада 2021, 01:45
Поділіться публікацією:

Через два роки на європейський ринок надійдуть рожеві лимони з Каліфорнії. І попри те, що їх смак не відрізнятиметься від традиційного, селекціонери вважають, що такий вид цитрусових буде популярним.

Селекціонери вивели новий сорт рожевого лимона

Новий сорт лимону (фото з відкритих джерел)

Відомо, що протягом 5-6 років планується виростити приблизно 200 тисяч кілограмів нових лимонів. Їхня шкірка буде в жовто-зелену смужку, а ось м'якоть рожевого кольору. Спочатку продукт призначався для гурманів та його поставлятимуть для ресторанів та готелів.

Якщо ж попит на рожеві лимони не виправдається, селекціонери не засмутяться, оскільки перевага нового сорту цитрусових полягає в тому, що якщо його залишити на дереві довше, то шкірка стане повністю жовтого кольору.

Таким чином компанія робить ставку на низький ризик, знаючи, що вона завжди зможе продати продукт. Декілька країн уже виявили інтерес до цих лимонів, наприклад, Швеція, Норвегія, Фінляндія, Франція чи Великобританія.

"Ми зробили ставку на врожай на одній із наших ферм, щоб перевірити, чи вийде", – каже представник компанії Франсіско В. Геа. "Ми впроваджуємо інновації; ми бачимо, що ринки відкриті й хочемо бачити нові речі", – пояснює підприємець.

Нагадаємо, що огірки — популярний овоч на нашому столі, який можна використовувати для приготування салатів, солінь та холодних страв. А тепер огірки можна буде ще й смажити. Селекціонери з Нідерландів створили гібридний сорт овочів під назвою Wokcue, який можна приготувати на сковороді, і він не втратить своєї жорсткості, залишаючись хрустким.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як лимон може нашкодити при лікуванні застуди.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини