Головна Новини Суспільство Наука та освіта Що станеться із Землею, якщо Місяць раптом зникне
commentss НОВИНИ Всі новини

Що станеться із Землею, якщо Місяць раптом зникне

Експерти розповіли, які зміни відбудуться на Землі, якщо наш супутник раптово зникне з неба

27 червня 2021, 09:35 comments1020
Поділіться публікацією:

Місяць є єдиним супутником нашої планети, і він впливає на певні процеси, які відбуваються на Землі. Експерти припустили, що станеться, якщо він раптом зникне з небосхилу.

Що станеться із Землею, якщо Місяць раптом зникне

Що буде, якщо зникне Місяць / Фото: House Beautiful

Якби люди завтра прокинулися і не виявили на небі Місяця, то не відчули б ніяких особливих змін. Так, вночі було б набагато темніше, оскільки поверхня нашого супутника відбиває сонячне світло і освітлює нічне небо. Однак жителям мегаполісів ця темнота була б не дуже помітною. Від відсутності "місячного світла" більше постраждали б нічні тварини, птахи та комахи, які за період еволюції підлаштовувались під життя при світлі не тільки зірок, а й Місяця.

Також не варто забувати, що Місяць впливає на припливи. Гравітація супутника впливає на нашу планету, постійно "відтягуючи" хвилі океанів вперед і назад. Без Місяця ці процеси б не припинилися, але сповільнилися б на 2/3, що негативно б вплинуло на прибережні екосистеми. Крім того, припливи сприяють руху океанських течій, які впливають на погодні умови.

Вчений Джек Бернс зазначив, що на погоду впливає і нахил осі Землі, який змінився б за відсутності гравітаційного тяжіння Місяця. Відсутність нашого супутника могла б викликати різку зміну клімату.

Нагадаємо, що астроном-любитель Ніколас Холмс показав, як би виглядало небо, якби на місці Місяця були планети Сонячної системи.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що 24 червня Місяць наблизився на максимально близьку відстань до Землі. У зв'язку з цим наш супутник став більш яскравим і більшим, ніж зазвичай. У народі цю суперповню прозвали "кривавою", оскільки вона мала червонувато-рожевий відтінок.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини