Головна Новини Суспільство Наука та освіта Що буде зі світом до 2100 року - дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Що буде зі світом до 2100 року - дослідження

Через свою діяльність людство може унеможливити доступ майбутніх поколінь до космосу

13 травня 2021, 09:15
Поділіться публікацією:

Стало відомо, яким буде світ через сто років. Про це повідомило видання The New York Times, яке проаналізувало дослідження з Європейської конференції з космічного сміття.

Що буде зі світом до 2100 року - дослідження

Світ у 2100 році - яким він стане - дослідження. Фото: m24.ru

В матеріалі надано зовсім сумну ситуацію. На думку експертів, люди зможуть занедбати не тільки Землю, а і космічний простір. Цим самим людство унеможливить доступ майбутніх поколінь до космосу.

“Атмосфера нашої планети природним чином тягне орбітальне сміття вниз і спалює його в товщі нижньої атмосфери, але зростаючий рівень вуглекислого газу знижує щільність верхньої атмосфери, що може послабити цей ефект. Проблема була недооцінена, і кількість космічного сміття на орбіті може, при найгіршому сценарії, збільшитися в 50 разів до 2100 року”, — зазначено в повідомленні.

Окрім того, вчені переймаються можливим зменшенням щільності атмосфери через зростання рівня вуглекислого газу. До 2100 року атмосфера може втратити до 80% своєї щільності.

Також науковці зосереджують увагу на космічному смітті. На даний час зафіксовано понад 2500 об’єктів розміром більш як чотири дюйми зараз обертаються на висоті 250 миль або нижче. Вчені прогнозують, що об’єктів на цій висоті збільшиться в 50 разів і складе близько 125 тисяч.

Нагадаємо, що карантин через коронавірус у світі місцями мав позитивний вплив на екологію. Пояснення експерта щодо цього читайте в нашому матеріалі.

Також раніше сайт "Коментарі" писав про екологічну небезпеку на Донбасі. що можна сказати про екоситуацію в Донецькій і Луганській областях, особливо щодо вугільних підприємств. Наскільки вона погіршилася з початку конфлікту? Які є найбільш кричущі загрози? Як можна вирішити проблеми? Відповіді на питання шукайте тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини