Головна Новини Суспільство Наука та освіта Розмова з самим собою: вчені з'ясували, чи це хвороба
commentss НОВИНИ Всі новини

Розмова з самим собою: вчені з'ясували, чи це хвороба

Люди часто говорять собі вголос різні речі

13 січня 2021, 10:20
Поділіться публікацією:

Часто людей, які собі вголос щось розповідають, приймають за психічно хворих і намагаються триматися від них якомога далі. Але насправді кожен з нас, хоча б раз в житті, спілкувався з самим собою. І в цьому немає нічого поганого, навіть навпаки.

Розмова з самим собою: вчені з'ясували, чи це хвороба

чи є розмова з самим собою - хворобою(фото з відкритих джерел)

Фахівці з'ясували, що розмова вголос із самим собою грає позитивну роль у розвитку особистості. Промовляючи собі якісь речі вголос, ми допомагаємо систематизувати інформацію в голові, розвиваємо свої комунікативні навички, свою пам'ять і концентрацію уваги.

Дослідження, проведене у 2012 році, показало, що люди, яким в кімнаті потрібно було знайти захований предмет, справлялися зі своїм завданням набагато швидше, коли промовляли його вголос. Тобто, розмова з самим собою має і мотиваційний сенс.

Також експерти стверджують, що такий психологічний стан допомагає впоратися з тривогою, занепокоєнням, стресом та іншими психологічними проблемами. Так, в деяких випадках, розмова з самим собою має негативний вплив на здоров'я, і така ознака часто зустрічається при шизофренії, психозі або "білій гарячці" та інших психічних розладах. У таких ситуаціях необхідно звернутися за професійною допомогою.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що люди здатні "відчувати спиною" на собі чужий погляд. Це доводить, що в нашому мозку присутні особливі "системи" сприйняття. Доктор психологічних наук Колін Кліффорд говорить, що люди можуть спілкуватися і з допомогою інстинктів. Феномен "відчувати спиною" чужий погляд спрямований на вміння пристосуватися до змін зовнішнього світу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини