Головна Новини Суспільство Наука та освіта Розкрито джерело багатства царя Соломона: вчені сказали, в чому секрет
commentss НОВИНИ Всі новини

Розкрито джерело багатства царя Соломона: вчені сказали, в чому секрет

Археологічні бригади проводять тут розкопки з 1964 року

31 серпня 2021, 16:25
Поділіться публікацією:

Під час археологічних розкопок в ізраїльській долині Тімна, на південь від Кумрана, глибоко в ізраїльській пустелі дослідники з'ясували секрет легендарних багатств царя Соломона. Близький Схід досить багатий на древні артефакти. Значна частина пустель Ізраїлю надала археологам десятки предметів із сотень, якщо не тисяч років тому. Одна з таких знахідок, коли бедуїнські пастухи кіз виявили серію рукописів, сталася в 1940-х роках, пише "Урядовий кур’єр".

Розкрито джерело багатства царя Соломона: вчені сказали, в чому секрет

Багатства царя Соломона, фото з відкритих джерел

Знайдені в Кумрані тексти, написані на папірусі й пергаменті, пізніше були названі Сувоями Мертвого моря. Вони були знайдені в 11 печерах у період з 1947 по 1956 рік. Біблійні написи на свитках датуються восьмим століттям до нашої ери.

Починаючи з середини 1960-х років, дослідники, що працювали там, "виявили мережу шахт, які, як вважається, розроблялися рабами за царя Соломона, про які йдеться в документальному фільмі "Секрети: копальні царя Соломона".

Професор Тель-Авівського університету Ерез Бен-Йосеф підрахував, що 3000 років тому, під час правління Соломона, виробництво на цьому місці процвітало.

Родовища заповнені не золотом чи сріблом, а міддю. Вчені зауважують, що там відбувалось масове виробництво міді. Знайшли чорний матеріал – це відходи печей.

У ті часи мідь була настільки важливим економічним ресурсом і затребуваним товаром, як сьогодні нафта. Вперше тоді люди навчились витягувати метали з гірських порід і перетворювати їх на зброю та інструменти. Мідь була першим металом, що вироблявся людьми. Хто володів міддю, той володів світом у ті часи.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував, що археологи виявили древній магазин вуличної їжі в Помпеях. Археологи зробили незвичайну знахідку у Помпеях — місті, похороненому під час виверження вулкана в 79 році нашої ери. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини