Головна Новини Суспільство історія Археологи виявили древній магазин вуличної їжі в Помпеях
commentss НОВИНИ Всі новини

Археологи виявили древній магазин вуличної їжі в Помпеях

Передбачається, що в магазині можна було купити велику кількість різної готової їжі

27 грудня 2020, 23:54
Поділіться публікацією:

Археологи зробили незвичайну знахідку в Помпеях — місті, похороненому під час виверження вулкана в 79 році нашої ери. Йдеться про прикрашений фресками магазин, в якому продавалася гаряча їжа та напої. Цей магазин, імовірно, був аналогом сучасних місць продажу вуличної їжі. Про це пише Reuters.

Археологи виявили древній магазин вуличної їжі в Помпеях

Помпеї. Фото: AP

Відомий як termopolium, що на латині означає прилавок з гарячими напоями, цей магазин був виявлений на території археологічного парку Regio V, який ще не відкритий для публіки.

Сліди їжі майже 2000-літньої давнини археологи виявили у деяких глибоких теракотових банках для гарячої їжі, які власник магазину опускав у прилавок з круглими отворами. Передня частина прилавка була прикрашена яскравими фресками, деякі з яких зображали тварин, з яких і готували їжу. Зокрема, збереглися зображення курки та двох качок, підвішених догори ногами.

Археологи також знайшли прикрашену бронзову чашу для пиття, відому як Патера, керамічні глечики, які використовуються для приготування тушкованих страв та супів, а також винні фляги та амфори.

Помпеї, які знаходилися за 23 км на південний схід від Неаполя, були домом для близько 13 тис. осіб, коли місто було поховане під попелом, пемзової галькою і пилом в результаті виверження вулкана.

Дослідники також відзначили, що в контейнерах були виявлені сліди свинини, риби, равликів та яловичини, що пов'язують з різноманітністю продуктів, які були в продажу в цій крамниці.

Археологи виявили древній магазин вуличної їжі в Помпеях - фото 2
Археологи виявили древній магазин вуличної їжі в Помпеях - фото 3
Археологи виявили древній магазин вуличної їжі в Помпеях - фото 4
Археологи виявили древній магазин вуличної їжі в Помпеях - фото 5

Раніше "Коментарі" писали, що археологи розкопали тіла на місці загибелі міста Помпеї.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини