Головна Новини Суспільство Наука та освіта Протигази, аптечки, макети зброї: що має бути в шкільних кабінетах "Захист України"
commentss НОВИНИ Всі новини

Протигази, аптечки, макети зброї: що має бути в шкільних кабінетах "Захист України"

Перелік необхідних засобів в шкільних кабінетах "Захист України" затвердило МОН

20 січня 2022, 10:44
Поділіться публікацією:

Українські школярі вивчатимуть предмет "Захист України". Таким чином в школах буде проводитися військово-патріотичне навчання. Про це повідомляють в прес-службі Міністерства освіти і науки.

Протигази, аптечки, макети зброї: що має бути в шкільних кабінетах "Захист України"

У школах запровадять військово-патріотичне виховання, фото з відкритих джерел

Типовий перелік засобів навчання та обладнання для навчальних кабінетів предмета "Захист України" закладів загальної середньої освіти затверджено наказом МОН №1357 від 13 грудня 2021 року.

Повідомляється, що такі засоби допоможуть учням отримати знання, уміння і навичок як діяти в умовах надзвичайних ситуацій, як надавати першу медичну допомогу.

У переліку засобів навчання та обладнання вказано, що в кабінетах мають бути макети зброї (автомату пістолету, гранатомету, гранати для метання, протипіхотної міни, протитанкової міни), моделі уражень та ран, перев'язувальні матеріали, інструменти для парамедиків й надання першої медичної допомоги.

Крім того, в перелік включено костюм хімзахисту, протигази, бронежилети, аптечки загальновійськові, різноманітні прилади (курвіметр, прилад радіаційної розвідки, дозиметр та інші). В шкільних кабінетах мають бути манекени та тренажери (тир, мішені, ноші, тренажер для серцево-легеневої реанімації, тренажер дефібрилятора та інші).

Нагадаємо, що відповідно до статті 6 Закону України "Про основи національного спротиву" №1702-IX від 16.07.2021, початкова військова підготовка має проводитися в школах. В пункті 3 статті 6 вказано, що "в літній час проводиться військово-патріотична підготовка в ігровій формі у літніх таборах". Мова йде про підготовку учнів закладів загальної середньої освіти.

Як повідомляв портал "Коментарі", за словами міністра освіти Сергія Шкарлета, в школах реалізуються кілька ініціатив військово-патріотичного виховання. Однак їх треба систематизувати та оновити. Тому над цим питанням працюватиме робоча група.

Протигази, аптечки, макети зброї: що має бути в шкільних кабінетах ”Захист України” - фото 2
Протигази, аптечки, макети зброї: що має бути в шкільних кабінетах ”Захист України” - фото 3



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини