Головна Новини Суспільство Наука та освіта Військово-патріотична підготовка для школярів: що нового
commentss НОВИНИ Всі новини

Військово-патріотична підготовка для школярів: що нового

В Україні будуть навчати дітей і молодь військовій справі

19 січня 2022, 10:16
Поділіться публікацією:

Минулого тижня міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, міністр оборони Олексій Резніков та перший заступник Міністра у справах ветеранів Олександр Порхун під час робочої зустрічі поспілкувалися про впровадження військово-патріотичного виховання в закладах освіти. Про це повідомляють в прес-службі Міністерства освіти і науки.

Військово-патріотична підготовка для школярів: що нового

У школах запровадять військово-патріотичне виховання, фото з відкритих джерел

За словами Шкарлета, в школах реалізуються кілька ініціатив військово-патріотичного виховання. Однак їх треба систематизувати та оновити. Тому над цим питанням працюватиме робоча група.

Відповідно до статті 6 Закону України "Про основи національного спротиву" №1702-IX від 16.07.2021, початкова військова підготовка має проводитися в школах. Організацією опікуються органи місцевого самоврядування. 

В пункті 3 статті 6 вказано, що "в літній час проводиться військово-патріотична підготовка в ігровій формі у літніх таборах". Мова йде про підготовку учнів закладів загальної середньої освіти. 

Базову підготовку отримують вже повнолітні громадяни, що не проходять військову службу в Збройних Силах України, інших утворених військових формуваннях, правоохоронних органах. Для них мають організовувати періодичні навчальні збори, заняття та курси із загальної військової підготовки.

"Основою підготовки громадян України до національного спротиву є їх загальновійськова підготовка, яка організовується за територіально-зональним принципом, ґрунтується на засадах високої мотиваційної привабливості та узгоджується з процесом трансформації системи комплектування за призовом відповідно до принципів та найкращих практик держав — членів НАТО", — йдеться в законі. 

Під загальновійськовою підготовкою законодавець розуміє опанування базовими загальновійськовими знаннями, практичними вміннями і навичками.

Як повідомляв портал "Коментарі", підлітки зможуть витратити тисячу гривень за вакцинацію на гуртки. Також ми писали, що відбір українських військовослужбовців до кадрових резервів здійснюватимуть по-новому.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини