Головна Новини Суспільство Наука та освіта Прийом до ЗВО в особливому порядку: що пропонує МОН в законопроектах
commentss НОВИНИ Всі новини

Прийом до ЗВО в особливому порядку: що пропонує МОН в законопроектах

Прийомна кампанія в 2022 році буде проходити без ЗНО та ЄФІ, ЄФВВ

14 березня 2022, 11:22
Поділіться публікацією:

У законопроекті №7132 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України в сфері освіти" вказано, що відповідно до запропонованих змін, випускники шкіл в 2021/2022 навчальному році звільняються від ДПА.

Прийом до ЗВО в особливому порядку: що пропонує МОН в законопроектах

Фото ілюстративне / Pixabay

Прийом в 2022 році на навчання до закладів фахової передвищої освіти буде здійснюватися в особливому порядку, який визначено  центральним органом виконавчої влади у сфері освіти і науки.

Для здобуття ступеня молодшого бакалавра, бакалавра та магістра випускники можуть вступати до закладів вищої освіти (ЗВО) в такому ж особливому порядку без використання результатів зовнішнього незалежного оцінювання, єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування.

Відповідно до законопроекту №7133, пропонуються зміни до законодавчих актів щодо державних гарантій в умовах воєнного стану. Студенти, викладачі закладів освіти, працівники установ освіти, наукових установ, що були вимушені переїхати в іншу область, залишити робоче місце, місце навчання, отримують гарантії. Студенти зможуть надалі навчатися дистанційно та отримувати стипендії, жити в пансіоні, гуртожитку, отримувати харчування в разі необхідності. За працівниками зберігаються робочі місця та середній заробіток.

Забезпечують державні гарантії органи виконавчої влади, органи військового командування, військові, військово-цивільні адміністрації та органи місцевого самоврядування, їхні представники, посадові особи (керівники, голови, начальники), органи управління (структурні підрозділи) у сфері освіти; заклади освіти, установи освіти, наукові установи, їх засновники; громадські об’єднання, благодійні організації та фізичні особи, які здійснюють благодійну (волонтерську) діяльність.

Міністерство освіти і науки звернулося до ЮНЕСКО з проханням підтримати українських учнів, студентів, вчителів і викладачів у доступі до освітнього та наукового процесу. За словами гендиректора ЮНЕСКО, університети європейських країн будуть надавати підтримку студентам і академічним кадрам у процесі навчання та діяльності.

Як повідомляв портал, з понеділка в Україні починається навчальний процес.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини