Головна Новини Суспільство Наука та освіта Повз Землю на рекордно близькій відстані пронесеться астероїд
commentss НОВИНИ Всі новини

Повз Землю на рекордно близькій відстані пронесеться астероїд

Він наблизиться на 22 тисячі кілометрів

24 вересня 2020, 16:54
Поділіться публікацією:

Представники НАSА повідомили, що 24 вересня поблизу від нашої планети пролетить астероїд, який був відкритий зовсім недавно. Головне, що він не несе небезпеки для Землі, передає видання vokrugsveta.

Повз Землю на рекордно близькій відстані пронесеться астероїд

2020 SW пролетить неподалік від Землі. Фото: vokrugsveta

Астероїд називається 2020 SW, і вчені змогли відкрити його не так давно — 18 вересня - завдяки телескопу Каталінского небесного огляду, який знаходиться в Аризоні (США). 

Вчені стверджують, що максимально близько астероїд буде пролітати в південно-східній частині Тихого океану. Приблизна відстань — 22 000 кілометрів. 2020 SW мине нашу планету о 15:12 за Києвом, і о 7:12 за східним часом. Якщо ж припустити, що 2020 SW міг би зблизитися з Землею, то все одно в цьому не було б ніякої небезпеки. Тому що він перетворився б в яскравий болід, зникнувши в атмосфері.

За даними CNEOS, розмір астероїда приблизно від 4,4 до 9,9 метра в довжину. І коли він наблизиться до південно-східної частини Тихого океану, то передбачається, що гравітація Землі змінить його курс. Зараз швидкість пересування космічного уламка становить близько 27720 км/год, або 7,7 км/секунду. Наближаючись, він буде ставати все яскравіше, але людському оку він все одно буде недоступний.

Також експерти розповіли, що наступне наближення астероїда до Землі слід очікувати у 2041 році.

Нагадаємо, на Землю насувається найпотужніша у 2020 році магнітна буря.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини