Головна Новини Суспільство Наука та освіта Після знахідки у французькій печері людству доведеться переписати всі наші книги з історії
commentss НОВИНИ Всі новини

Після знахідки у французькій печері людству доведеться переписати всі наші книги з історії

Неандертальці зовсім не вимерли невдовзі після приходу Homo sapiens з Африки до Європи, а продовжували співіснувати разом із сучасними людьми протягом кількох тисяч років

14 лютого 2022, 17:20
Поділіться публікацією:

У Франції розкопали печеру, де мешкали й неандертальці, і наші пращури. Побачене перевертає з ніг на голову багато історичних фактів, які раніше здавались незаперечними. Зокрема, виявляється, що неандертальці не вимерли невдовзі після появи Homo sapiens у Європі. Вони співіснували разом із сучасними людьми. Так тривало кілька тисяч років. Як передає портал "Коментарі", про це пише BBC.

Після знахідки у французькій печері людству доведеться переписати всі наші книги з історії

Кам'яний вік. Фото з відкритих джерел

Археологи протягом 30 років проробили велику роботу, досліджуючи шари ґрунту у печері Мандрен, яка розташована за 140 км від міста Марсель. Розкопуючи печеру все глибше, у вчених було все більше подиву. Так їм пощастило відкопати молочний зуб дитини Homo sapiens, якій приблизно 54 тис. років. Ця знахідка показує, що неандертальці та Homo sapiens жили одночасно. Крім цього, було знайдено знаряддя праці, якими користувалися Homo sapiens.

За словами археологів, знахідки дають підстави стверджувати, що Homo sapiens прибули з Африки до Європи на 12 тисяч років раніше, ніж вважалося раніше. Також з'являються підстави стверджувати, що Homo sapien і неандертальці фактично співіснували разом у Європі понад 10 тисяч років, доки неандертальці не вимерли.

Знахідки можуть повністю переписати книги з історії. Адже тепер стає очевидним, що Homo sapiens і неандертальці фактично співіснували та ворогували один з одним.

Найголовніше питання, яке цікавить багатьох вчених та істориків, полягає у тому, чому ж наші предки Homo sapiens вижили, а неандертальці – ні. Швидше за все, відповідь на це питання полягає у тому, що нашим предкам допомогла вижити організованість, їх соціальні групи були більшими, вони зуміли зберігати знання.

Читайте також на порталі "Коментарі" – вчені розповіли, як неандертальці дбали про своїх дітей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Влад

17 лютого 2022, 21:33

Що казати, ми про найближче минуле не знаємо достеменно багатьох фактів. Пам'ятаю, як перевернула мою уяву про голодомор випадково куплена на Віоліті книга Роберта Конквеста. А тут мова про десятки тисяч років. Як все було насправді ми певно і не дізнаємося ніколи


Новини