Головна Новини Суспільство Наука та освіта «Олімпіада Геніїв»: Україна стала першою, хто отримав від США ліцензію
commentss НОВИНИ Всі новини

«Олімпіада Геніїв»: Україна стала першою, хто отримав від США ліцензію

«Олімпіада Геніїв» проходитиме в Україні

4 листопада 2021, 11:05
Поділіться публікацією:

Сполучені штати вперше надали Україні ліцензію на проведення національної "Олімпіади Геніїв". Про це повідомили та сторінці Малої академії наук України в Facebook.

«Олімпіада Геніїв»: Україна стала першою, хто отримав від США ліцензію

Контракт уже підписано, фото Сергія Шкарлета

Відомо, що директор Малої академії наук України Оксен Лісовий та його заступник відвідали Вашингтон й підписали контракт. Документ засвідчує заснування в державі престижного щорічного заходу — національної Олімпіади Геніїв (Genius Olympiad Ukraine). Genius Olympiad — це не лише змагання між кращими молодими науковцями, це найбільший міжнародний конкурс, на який учасники подають свої наукові проекти. Тематика проектів — охорона довкілля та екологія.

Понад 80 країн світу беруть участь у Genius Olympiad, на олімпіаду приїжджають школярі різного віку з своїми доробками. В Україні призначено вже очільника Genius Olympiad Ukraine, ним став Євген Кудрявець.

В 2021 році буде впроваджена система національних франшиз для проведення Genius Olympiad інших країнах. Відомо, що цей пілотний проект буде діяти в Мексиці, Південній Кореї та Кувейті. Спочатку учні будуть проходити національний відбір , а потім отримають змогу взяти участь у міжнародному фіналі в США.

Українські МАНівці на Genius Olympiad з 2017 році отримали дів золотих, чотири срібних, шість бронзових нагород та 12 спеціальних призів. В 2020 році українці подали найбільшу кількість проєктів для проходження міжнародної кваліфікації.

"Завдяки спільним старанням Україна вже наступного року першою серед країн-учасниць проведе національну Олімпіаду геніїв. Упевнений, наші креативні школярі покажуть високі результати", — написав міністр освіти й науки Сергій Шкарлет.

Як повідомляв портал "Коментарі", українці перемогли на INOVA 2021.

«Олімпіада Геніїв»: Україна стала першою, хто отримав від США ліцензію - фото 2
«Олімпіада Геніїв»: Україна стала першою, хто отримав від США ліцензію - фото 3



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

саня

4 листопада 2021, 11:22

ипанутся вот это разводняк) нет лицензии-нет гениев)?

саня

4 листопада 2021, 11:20

скоко жидам за лицензию отвалил украинский народ?


Новини