Головна Новини Суспільство Наука та освіта "Золото" та "срібло": українці перемогли на INOVA 2021
commentss НОВИНИ Всі новини

"Золото" та "срібло": українці перемогли на INOVA 2021

Студенти та учні загальноосвітніх шкіл привезли з виставки медалі

18 жовтня 2021, 13:10
Поділіться публікацією:

Українські молоді вчені, які пишуть наукові роботи у Малій академії наук, презентували країну на шоу у Хорватії. Делегація з України повернулася не з порожніми руками, кожен учасник привіз медаль. Про це повідомляють у прес-службі Міністерства освіти та науки.

"Золото" та "срібло": українці перемогли на INOVA 2021

Учні МАН привезли 18 медалей, фото Сергія Шкарлета

Журі Міжнародного інноваційного шоу INOVA 2021 гідно оцінили роботи українців, нагородивши їх 18-ма медалями. Наші МАНівці привезли 13 золотих та п'ять срібних нагород за свої розробки та запропоновані інновації. Крім того, українські делегати отримали спеціальні відзнаки.

Два проекти українців отримали спецнагороди. Микола Акулов із проектом під назвою "Навчальний програмний комплекс "Graph", та Дар'я Цінда з проектом "Комплекс альтернативної пожежної сигналізації для установ та організацій масового перебування людей, не обладнаних стандартизованою пожежною сигналізацією" — отримали спеціальні додаткові винагороди.

Українську делегацію офіційно визнали найкращою. Про це заявили у Всесвітній асоціації інтелектуальної власності та винаходів. Україну представляли студенти вищих навчальних закладів та школярі.

Нагадаємо, що виставка інновацій INOVA почала щорічно відкриватися з 1971 року у місті Загреб. Традиційно шоу проходить у тому ж місці вже 50 років.

На виставку з'їжджаються молоді винахідники та розробники з різних країн, щоби поділитися своїми винаходами. Партнер заходу – World Invention Intellectual Property Associations WIIPA.

Як повідомляв портал "Коментарі", українським вчителям, які стали переможцями престижного конкурсу "Учитель року", виплатять більше грошей. Премії переможцям зростуть удвічі. Як пишуть у прес-службі Кабінету міністрів, у 2021 році буде обрано найкращих у чотирьох номінаціях. Серед номінацій – основи правознавства, біологія, інформатика, образотворче мистецтво, музика.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини