Головна Новини Суспільство Наука та освіта Нові правила карантину з 24 лютого: як працюватимуть школи
commentss НОВИНИ Всі новини

Нові правила карантину з 24 лютого: як працюватимуть школи

У Міносвіти дали роз’яснення

17 лютого 2021, 14:01
Поділіться публікацією:

В Україні з нового тижня, 24 лютого, діятиме адаптивний карантин. Низку правил передбачено для шкіл і дитячих садочків. Про це повідомив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет в Telegram.

Нові правила карантину з 24 лютого: як працюватимуть школи

Фото з відкритих джерел

Як заявив очільник Міносвіти, з понеділка встановлюється "жовтий" рівень на всій території Україні. Забороняється відвідування закладів освіти лише тоді, коли на самоізоляції через контакт із пацієнтом з підтвердженим діагнозом COVID-19 перебуває понад 50% здобувачів освіти та персоналу закладу. Крім того, під забороною проведення масових заходів (вистав, свят і концертів) за участі здобувачів освіти з більш ніж однієї групи чи класу та за присутності глядачів і відвідувачів.

Якщо в регіоні буде встановлено "червоний" рівень епідемічної небезпеки, то працюватимуть лише дитсадки, спеціальні заклади освіти, а до школи ходитимуть учні 1-4 класів. Решта школярів змушена буде перейти на дистанційне навчання.

У Міносвіти додали, що позиція щодо очного навчання учнів початкової школи залишається незмінною. Тож молодші школярі будуть ходити у школу в будь-якому разі.

Як повідомлялося, в Україні школам рекомендували закритися на час морозів. Так, у зв’язку зі складними погодними умовами в Україні школи можуть перейти на дистанційну форму навчання. Але рекомендація тимчасова. Про це йдеться у повідомленні на сайті Міністерства освіти та науки. Як йдеться у повідомленні, на час похолодання рекомендується запровадити дистанційну форму освіти. Крім того, просять провести з учнями роз’яснювальну роботу щодо запобігання переохолодження, а також щодо техніки безпеки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини