Головна Новини Суспільство Наука та освіта Нове фото Землі з космосу занепокоїло вчених: що не так
commentss НОВИНИ Всі новини

Нове фото Землі з космосу занепокоїло вчених: що не так

National Aeronautics and Space Administration (NASA) опублікувало нове фото Землі з космосу, на якому видно швидкотаючий льодовик

20 травня 2021, 15:10
Поділіться публікацією:

Кліматична криза — одна з головних проблем людства. З підвищенням температури збільшується кількість стихійних лих, а льодовики, які тануть, можуть затопити острова і прибережні території. NASA опублікувала нову фотографію нашої планети з космосу, показавши, як виглядає льодовик Упсала.

Нове фото Землі з космосу занепокоїло вчених: що не так

Фото Землі з космосу / фото: hdoboi.kiev

На сторінці відомства в Instagram з'явився дивовижний кадр, на якому зображена верхівка айсберга. Він розташований на східній стороні південного патагонського крижаного поля. Верхня частина айсберга лежить у спірній території між Чилі та Аргентиною. Льодовик Упсала — один зі швидкотаючих, від нього регулярно відколюються величезні айсберги.

У NASA зазначили, що льодовик останнім часом змінився. Він став меншим і "відступив" від звичних місць розташування в регіоні. Звичайно ж, танення льодовиків — серйозна проблема, яка може стати причиною масштабних наслідків. Нещодавно вчені у процесі дослідження заявили, що якщо нічого не робити, то у 2060 році танення льодовиків, яке викличе підняття рівня Світового океану, вже не можна буде зупинити й Земля буде в небезпеці.

Метаморфози з льодовиками стають помітні навіть із космосу — цей кадр тому доказ. У міру зміни клімату Землі подібні спостереження, зроблені з Міжнародної космічної станції, допомагають отримати унікальні відомості, які дозволяють забезпечити безпеку нашої планети.

Нагадаємо, що один із найбільших айсбергів у світі практично розтанув. За словами вчених, немає сенсу його далі відстежувати.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що Google Earth показав зміни нашої планети за останні 37 років у 3D-форматі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини