Головна Новини Суспільство події Стало відомо, як змінилася Земля за останні 37 років: 3D-формат
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, як змінилася Земля за останні 37 років: 3D-формат

Компанія Google вирішила показати, як люди впливають на Землю

17 квітня 2021, 02:25
Поділіться публікацією:








Google Earth показав зміни нашої планети за останні 37 років в 3D-форматі. Компанія повідомила про великому оновленні сервісу Timelapse. Відповідне відео компанія Google опублікувала на своєму Youtube-каналі.

Стало відомо, як змінилася Земля за останні 37 років: 3D-формат

Земля (фото з відкритих джерел)

Відзначається, що фахівці для відео об'єднали понад 24 млн супутникових знімків. Тепер можна вибрати будь-який куточок Землі і подивитися, як він виглядав в різні часи з 1984 по 2020 рік.

Таким чином, компанія Google вирішила показати, як люди впливають на Землю: як змінювалися її міста, ландшафт і природа, як танули льодовики.

Нагадаємо, з Сотні мільйонів років тому Земля нагадувала один величезний суперконтинент — Пантея, який розпався на материки. Вчені мають всі підстави вважати, що ці частини знову зберуться докупи, що в рамках дослідження продемонстрували в YouTube. Дослідники переконані, що наступний суперконтинент, що нагадує той, що був у минулому, сформується через 200-250 млн років. Зараз же ми перебуваємо приблизно на половині проміжної фази поточного циклу суперконтинент. За словами експертів, якщо Антарктида буде рухатися до екватора, а Тихий океан — зменшуватися під тиском континентів, Америка через мільйони років зіткнеться з дрейфуючої на північ Антарктидою . Поступово вона увійде в Африку-Євразію . І хоч статися це може через сотні мільйонів років, вчені вже придумали нову назву для суперконтинент Землі — новопангея.

Як повідомляли раніше, л юди можуть витіснити самі себе з планети Земля. За розрахунками вчених, вага створених людьми рукотворних об'єктів може привести до колапсу планетарного масштабу. За даними досліджень, рукотворні об'єкти які знаходяться зараз на поверхні планети, складає 1,1 тератонни. Щодня маса таких об'єктів збільшується.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини