Головна Новини Суспільство Наука та освіта Неймовірно: телескоп Хаббл показав, як одна галактика поглинає іншу (фото)
commentss НОВИНИ Всі новини

Неймовірно: телескоп Хаббл показав, як одна галактика поглинає іншу (фото)

Велика галактика поглинає свою сусідку, засмоктуючи її зірки та планети

27 жовтня 2020, 13:59
Поділіться публікацією:

Фахівці розповідають, що коли одна галактика поглинає іншу, то це є самим звичайним космічним процесом. Також вони впевнені в тому, що подібний сценарій очікує і нашу галактику — Чумацький Шлях. Так, вчені припускають, що через чотири мільярди років його поглине галактика Андромеди. Про це пише видання lux.

Неймовірно: телескоп Хаббл показав, як одна галактика поглинає іншу (фото)

Одна галактика поглинає іншу. Фото: lux.fm

Але чекати цієї події досить довго, тому поки можна подивитися, як галактика NGC 2799 поглинула свою сусідку — NGC 2798. Експертам вдалося зняти цей неповторний момент за допомогою телескопа "Хаббл".

Астрономи додають, те, що ми бачимо на цьому знімку, є тільки першою стадією загадкового процесу. А найцікавіше ще буде попереду. Але навіть цей початковий етап виглядає дуже видовищно, чи не так?

Неймовірно: телескоп Хаббл показав, як одна галактика поглинає іншу (фото) - фото 2

Можна здогадатися, що перша галактика розташована зліва, а друга — праворуч. Вчені кажуть, що об'єднання галактик не завжди є загрозою, яка призводить до повного руйнування. Вони впевнені в тому, що більшість космічних тіл знаходяться досить далеко один від одного, тому вони можуть навіть не відчути якихось змін. А ось побачити цей процес на власні очі виходить украй рідко.

Нагадаємо, гігантська чорна діра поглинула зірку, більше ніж Сонце. Відомо, що в 215 мільйонах світлових років від нашої планети існувала зірка під назвою AT2019qiz. Але в якийсь момент вона опинилася на дуже короткій відстані від чорної діри, тому через півроку зникла.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини