Головна Новини Суспільство Наука та освіта Неймовірне відео: гігантська чорна діра поглинула зірку, більшу ніж Сонце
commentss НОВИНИ Всі новини

Неймовірне відео: гігантська чорна діра поглинула зірку, більшу ніж Сонце

Чорна діра з потужним гравітаційним полем розірвала зірку на тонкі смужки

20 жовтня 2020, 14:21 comments1407
Поділіться публікацією:








Відомо, що в 215 мільйонах світлових років від нашої планети існувала зірка під назвою AT2019qiz. Але в якийсь момент вона виявилася на дуже короткій відстані від чорної діри, тому через півроку зникла. Про це пише видання lux.

Неймовірне відео: гігантська чорна діра поглинула зірку, більшу ніж Сонце

Гігантська чорна діра поглинула зірку, більшу ніж Сонце. Фото: lux.fm

Експерти спостерігали протягом 6-ти місяців за цією зіркою, поки не з'ясували, що чорна діра повністю поглинула її. Варто зазначити, що у чорної діри є дуже сильне гравітаційне поле, яке повністю розірвало зірку, перетворивши її на дрібні шматочки матеріалу. Повністю описати словами те, що сталося досить складно, тому астронавти зробили висновки на основі приливних збоїв, які виникають, коли чорна діра викидає назовні велику кількість енергії.

Вчені дотримуються думки, що перш ніж повністю зникнути, AT2019qiz перетворюється в тонкі смужки матеріалу, які потім поглинає чорна діра. Також вони додали, що ця зірка досягала таких же розмірів, як наше Сонце, але за досить маленький проміжок часу вона зменшилася майже вдвічі. Відомо, що швидкість, з якою потоки розпеченого пилу і газу виривалися назовні, була близько 10 000 км / с.


Нагадаємо, на Венері виявили другу ознаку життя. Вчені знайшли на поверхні Венери найпростішу амінокислоту, яку їм вдалося виявити за допомогою радіотелескопу ALMA — гліцин. Стаття про нове відкриття вже опублікована Аріджітой Манною з Міднапурского коледжу arXiv.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини