Головна Новини Суспільство Наука та освіта Неймовірна знахідка: в Австралії знайшли кораловий риф, який вище хмарочосів (фото)
commentss НОВИНИ Всі новини

Неймовірна знахідка: в Австралії знайшли кораловий риф, який вище хмарочосів (фото)

Вченим вперше за 120 років вдалося знайти щось настільки грандіозне

29 жовтня 2020, 15:19
Поділіться публікацією:

Фахівцям вдалося виявити в  північній частині Великого Бар'єрного рифа в Австралії неповторний кораловий риф, висота якого сягає майже 500 метрів. Про це пише видання lux.

Неймовірна знахідка: в Австралії знайшли кораловий риф, який вище хмарочосів (фото)

В Австралії знайшли кораловий риф, який вище хмарочосів. Фото: unsplash

Цінна знахідка виявилася настільки неймовірною тому, що навіть хмарочоси Емпайр-стейт-білдінг і вежі-близнюки Петронас в Куала-Лумпурі не досягають такої висоти (381 метр і 451 метр).

Дане відкриття вдалося зробити завдяки підводному роботу SuBastian, розповідають експерти. Так, його функція полягала в тому, щоб транслювати все, що він бачив, і відразу викладати відео на YouTube.

Неймовірна знахідка: в Австралії знайшли кораловий риф, який вище хмарочосів (фото) - фото 2
Неймовірна знахідка: в Австралії знайшли кораловий риф, який вище хмарочосів (фото) - фото 3
Неймовірна знахідка: в Австралії знайшли кораловий риф, який вище хмарочосів (фото) - фото 4

"Потужна комбінація картографічних даних і підводних зображень допоможе зрозуміти цей новий риф і його роль в неймовірному Великому бар'єрному рифі, який є частиною Всесвітньої спадщини", — підсумувала виконавчий директор інституту океану Шмідта Джотіка Вірман.

Нагадаємо, на маленькому острові в Чорному морі знайшли давньогрецьку святиню. Вчені дізналися, що пам'ятник побудували в період давньогрецької колонізації болгарського чорноморського узбережжя. Відомо, що розкопки почалися в вересні цього року і продовжуються досі. За цей час експертам вдалося знайти дві структури — насипи землі (з іншого місця), які засипані дрібним камінням. Усередині них вони побачили фрагменти керамічного посуду, покриті червоним лаком і чорною глазур'ю і бронзовий наконечник тригранної стріли.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини