Головна Новини Суспільство Наука та освіта Не тільки Атлантида: три затонулих стародавніх міста
commentss НОВИНИ Всі новини

Не тільки Атлантида: три затонулих стародавніх міста

Є кілька стародавніх міст, по вулицях яких неможливо прогулятися, бо вони пішли під воду

24 жовтня 2021, 09:40
Поділіться публікацією:

Напевно, всі знають легенду про Атлантиду? Людство століттями намагається знайти докази її існування, але морські глибини сповнені руїнами інших, абсолютно реальних міст. Чому вони пішли під воду?

Не тільки Атлантида: три затонулих стародавніх міста

Які міста пішли під воду / Фото: Depositphotos

Геракліон-Тоніс, Єгипет

Це місто давно вважається безвісти зниклим, але на початку цього століття підводні археологи знайшли в глибині затоки Абу-Кір, руїни його палаців, а також статуї, прикраси, предмети побуту. Велика частина знайдених речей збереглася в хорошому стані, не дивлячись на те, що пробула під водою понад 2000 років. Стародавнє місто називався Геракліон-Тоніс, але чому воно пішло під воду — невідомо. Вчені вважають, що цьому міг сприяти землетрус, який викликав цунамі.

Самабах, Гватемала

Це затонуле місто розташоване у Гватемалі. Він спочиває на глибині озера Атитлан і оточений трьома вулканами. Знайдені на глибині 30 метрів руїни будівель, древній храм зі сходами, експерти віднесли до періоду, коли мая не досягло свого найвищого розквіту, — 250 році н. е. Вважається, що місто пішло під воду в результаті вулканічної активності близько 2000 років тому. Місто Самабах було знайдене дайвером Роберто Самайоа під час одного з аматорських занурень.

Дварака, Індія

Згідно з легендою, місто Дварака було споруджено за одну ніч за наказом Крішни й проіснувало близько 10 тисяч років, а через 7 днів після смерті бога, місто поглинуло море. Його виявили випадково в кінці 90-х років, коли підводні археологи досліджували приливну зону в районі Банапура. На глибині від 7 до 40 метрів були знайдені руїни міста, скульптури та монети.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, в яких містах ніколи не жили люди.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини