Головна Новини Суспільство Наука та освіта Навіщо австралійські вчені лоскотали щурів протягом місяця
commentss НОВИНИ Всі новини

Навіщо австралійські вчені лоскотали щурів протягом місяця

Під час того, як гризунів лоскочуть або ніжно стосуються до них, вони видають ультразвукові вокалізації

12 серпня 2021, 19:39
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Вчені з Австралії лоскотали щурів заради експерименту. Про це повідомляє видання The New York Times.

Навіщо австралійські вчені лоскотали щурів протягом місяця

Учені з Австралії місяць лоскотали щурів. Фото: Pixabay.com

Як стало відомо фахівці намагалися з'ясувати чи зможе лоскіт збільшити емоційний добробут гризунів. Дослідники розповіли, що щасливі тварини краще справляються зі своїми завданнями під час проведення експериментів і в кінцевому підсумку допомагають хворим людям. З цієї причини вчені завжди знаходяться в пошуку нових методів, обладнання та навичок.

Тваринники використовують лоскотання для імітації боротьби щурят. За допомогою лоскоту вони намагаються посилити у них позитивні асоціації з людиною.

В рамках попередніх досліджень фахівці виявили, що під час того, як гризунів лоскочуть або ніжно стосуються до них, вони видають ультразвукові в вокалізації. Однак, лоскіт подобається не всім щурам і робити це потрібно правильно. За словами вчених, якщо зробити це не правильно, то в кращому випадку щур вас не зрозуміє, а в гіршому, тварині можна нашкодити.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що британські вчені розповіли, чи є шанс захворіти коронавірусів у щеплених двома дозами вакцини. Перш ніж прийти до таких висновків, вчені перевірили 100 тисяч осіб. Детально про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що вченим вперше в історії вдалося побачити в деталях вибух наднової. Повідомляється, що розміри цієї зірки перевищують розміри нашого світила приблизно в сотню разів. Фахівці розповіли, що дане явище є швидкоплинним і тому більшості телескопів складно його засікти. Детально про це читайте в нашому матеріалі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини