Головна Новини Суспільство медицина Вчені розповіли, чи є шанс захворіти коронавірусом у щеплених двома дозами вакцини
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розповіли, чи є шанс захворіти коронавірусом у щеплених двома дозами вакцини

У людей, які щеплені двома дозами вакцини, втричі менше шансів заразитися

9 серпня 2021, 11:17
Поділіться публікацією:

Люди, які щеплені проти коронавірусу двома дозами вакцини, мають приблизно втричі менше шансів захворіти, ніж ті, хто не вакцинувався. Водночас вакцинація — це не стовідсоткова гарантія захисту вашого організму від коронавірусу. Тому навіть щеплені люди повинні бути уважними до свого організму і дотримуватися всіх протиепідемічних правил, щоб зменшити ризик зараження. Як інформує видання "Коментарі", про це розповіли вчені Імперського медичного коледжу Великобританії, пише РБК-Україна.

Вчені розповіли, чи є шанс захворіти коронавірусом у щеплених двома дозами вакцини

Вакцинація. Фото: hromadske.ua

Перш ніж дійти таких висновків, вчені перевірили 100 тисяч осіб і виявили, що жодна вакцина не показує 100% ефективності у боротьбі з пандемією. При цьому чітко можна констатувати, що на 50-60% зменшується ризик захворювання коронавірусом.

Після того, як нещеплена людина проконтактувала з хворим на коронавірус, в неї є шанс захворіти на 7,23%, а у тих, хто вакцинований, такий шанс оцінюється на рівні 3,84%. Занепокоєння медиків пов'язано з тим, що новий штам "Дельта", який набирає обертів в Україні, несе в собі більше небезпеки захворіти навіть тим, хто зробив вже два щеплення.

Читайте також на порталі "Коментарі" — хвиля "Дельта"-штаму коронавірусу може призвести до рекордних показників госпіталізацій і смертності в Україні. Лікар-епідеміолог Андрій Александрін розповів, в чому полягає головна небезпека і чому в Україні може повторитися російський "сценарій", коли система охорони здоров'я просто не впорається з тиском.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини