Головна Новини Суспільство Наука та освіта Навчання за кордоном та 10 тисяч грн щомісяця: Зеленський розповів, як отримати президентські гранти
commentss НОВИНИ Всі новини

Навчання за кордоном та 10 тисяч грн щомісяця: Зеленський розповів, як отримати президентські гранти

Абітурієнтам пропонуватимуть навчання за кордоном в обмін на три роки держслужби в Україні

29 січня 2021, 18:04
Поділіться публікацією:

Президент України підписав Указ про запровадження президентських стипендій, грантів та премій для найрозумніших та найталановитіших учнів та студентів країни. Про це Володимир Зеленський розповів у своєму влозі.

Навчання за кордоном та 10 тисяч грн щомісяця: Зеленський розповів, як отримати президентські гранти

Зеленський запровадив президентські гранти. Фото: YouTube

Указ передбачає 250 стипендій для випускників за результатами ЗНО — по 10 для кожного регіону. Щороку складатиметься ТОП-10 учнів області, їм платитимуть по 10 тисяч гривень щомісяця у випадку, якщо лауреат навчатиметься в українському закладі вищої освіти.

Переможцям Всеукраїнських олімпіад нараховуватиметься президентська премія у вигляді разової виплати 20 тисяч грн, а переможцям міжнародних олімпіад — 100 тисяч грн. Зеленський нагадав, що переможці таких олімпіад вже отримують щомісячні стипендії від Президента.

Наостанок Президент анонсував гранти для навчання у вищих навчальних закладах США, Франції, Німеччини, Японії, Великобританії, Китаю, Південної Кореї та інших країн. Випускник, який отримає освіту за таким грантом має повернутися до України і три роки працювати на державній службі. Варто зазначити, що така умова дає абітурієнту не лише шанс на отримання чудової освіти за кордоном, але й гарантоване місце роботи після закінчення навчання в державних установах України.

"Ми боремося за нашу молодь, щоби вона в майбутньому працювала на благо країни, і будемо підтримувати їх як тільки можемо", — запевнив Зеленський.

Порядок нарахувань заохочень має визначити Уряд.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що випускники, які наберуть по 200 балів за ЗНО отримають винагороду у 100 тисяч гривень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини