Головна Новини Суспільство події В Україні школярам будуть платити 100 тисяч гривень за 200 балів по "ЗНО"
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні школярам будуть платити 100 тисяч гривень за 200 балів по "ЗНО"

Нагороду отримають найкращі

26 січня 2021, 11:05 comments1229
Поділіться публікацією:

Українські школярі, які покажуть найкращі результати зовнішнього незалежного оцінювання, отримають премії по 100 тисяч гривень кожен, відповідну постанову вже зареєстрували у Верховній Раді, про це повідомила секретар Комітету освіти, науки та інновацій Наталя Піпа в Facebook.

В Україні школярам будуть платити 100 тисяч гривень за 200 балів по "ЗНО"

ЗНО. Фото: Google

Відповідну постанову вже підтримав профільний комітет українського Парламенту. Відповідно до документа, абітурієнти, які краще за всіх здадуть ЗНО, отримають винагороду в 100 тисяч гривень.

Йдеться про 30 випускників, які наберуть найбільшу кількість балів.

Для того, щоб претендувати на премію, потрібно набрати не менше 790 балів з чотирьох предметів, а також написати на 200 балів, як мінімум, один предмет.

Обов'язковою умовою отримання такої премії є обов'язкове надходження в українське вищий навчальний заклад, Піпа зазначила, що держава повинна стимулювати дітей до навчання в Україні.

Раніше уряд також схвалив проект Указу Президента України, який передбачає виплати за високі результати в тестуванні. А саме — заснування  щорічного фонду з 20 премій по 5 тисяч гривень, які отримають випускники, що набрали 200 балів з двох і більше предметів.

Ці премії виплачуватимуться одноразово.

На погоджувальній раді 25 січня, спікер Ради Дмитро Разумков заявив, що депутати розглянуть постанову на цьому або наступному тижні, а також зазначив, що потрібно створювати гідні умови для навчання дітей в Україні.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, чи потрібно закривати школи і дитсадки під час локдауну.

Також читайте про те, що в українських вузах стане більше іноземних студентів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини