Головна Новини Суспільство Наука та освіта Наступний тиждень лютого розпочнеться із сильної магнітної бурі
commentss НОВИНИ Всі новини

Наступний тиждень лютого розпочнеться із сильної магнітної бурі

Перша магнітна буря у лютому триватиме кілька днів поспіль

5 лютого 2021, 13:05
Поділіться публікацією:

На вівторок, 9 лютого, припаде пік однієї із найсильніших магнітних бур місяця. Як уже повідомляли "Коментарі", розпочнеться вона 7 лютого.

Наступний тиждень лютого розпочнеться із сильної магнітної бурі

На 9 лютого припаде пік однієї із найсильніших магнітних бур місяця. Фото із відкритих джерел

Попри те, що інтенсивність магнітної бурі кваліфікується за середнім значенням, метеозалежні люди відчуватимуть слабкість і деякі проблеми зі здоров’ям. Особливо важко буде у ці дні особам, які страждають від заниженого чи підвищеного тиску.

Зауважимо, що в цілому перша магнітна буря лютого триватиме чотири дні — із 7 до 10 числа включно. Пік бурі припаде на 9 лютого.

Усього в цьому місяці очікується чотири різних за силою сплески магнітної активності.

Магнітні бурі безпосередньо пов’язані із "життям" Сонця. Коли на поверхні зірки реєструється черговий значний спалах, це означає, що в космічний простір потрапила певна кількість заряджених частинок. Через кілька днів, досягнувши атмосфери Землі, вони впливають на магнітне поле планети, від чого, власне, і залежить все живе.

Цікаво, що наразі магнітні бурі найбільше впливають якраз на людей та їхнє самопочуття. Та ще на початку 2000-х через значну активність Сонця від частих спалахів на зірці "страждала" земна техніка, а також орбітальні супутники.

Наймасовіші наслідки із зафіксованих вченими магнітних бур мала "Каррінгтонська подія" 1859 року. Погане самопочуття реєструвалося у тисяч людей, вийшло з ладу чимало телеграфів та магнітних приладів. Щоправда, магнітні бурі подібної сили повторюються з періодичністю у 500 років, себто людство може дещо видихнути аж до 2359 року.

Якщо ж ви страждаєте від впливу магнітних бур, не забувайте у період їхньої активності добре висипатися, правильно харчуватися і довго гуляти на свіжому повітрі. Слід попіклуватися про власний імунітет.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що січень, на щастя, пройшов без особливих магнітних коливань.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини