Головна Новини Суспільство Наука та освіта Магнітні бурі у січні — прогноз вчених
commentss НОВИНИ Всі новини

Магнітні бурі у січні — прогноз вчених

Про це свідчить мінімальна сонячна активність

28 грудня 2020, 15:28
Поділіться публікацією:

Новорічні свята і січень 2021 року людство проживе без значних магнітних бур. Таке твердження базується на дослідженні Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН.

Магнітні бурі у січні — прогноз вчених

Початок року людство зустріне із помірною сонячною активністю. Фото із вільних джерел

Спеціалісти переконують, що наразі Сонце на якийсь термін "вичерпало" можливості негативно впливати на функціонування людських організмів. Зважаючи на потужність магнітної бурі на початку грудня 2020 року, вчені говорять про період "тиші".

"Зараз ні на боці, повернутому до Землі, ні на протилежному боці Сонця немає джерел швидкого сонячного вітру. Активність сонячних центрів знижена. Рівень рентгенівського випромінювання знаходиться на одному із найнижчих за весь 2020 рік", — йдеться у повідомленні лабораторії.

Крім того, зазначається, що за останні чотирнадцять днів на Сонці спеціальні прилади не зафіксували жодного, навіть найслабшого, спалаху.

Саме тому січень людство проживе у фазі помірної сонячної активності. Магнітних бур у перший місяць 2021 року не очікується, магнітосфера буде спокійною і за амплітудою не досягатиме навіть позначки у 4 Кр. Зазначимо, що найслабша магнітна буря реєструється зі значенням 5 Кр, досягаючи рівня G1.

Магнітні бурі у січні — прогноз вчених - фото 2

Утім, особливо чутливим до сонячної активності людям варто прислухатися до сигналів організму 3, 5, 6 січня, а також у період із 18 до 21 числа.

Загалом на 2021 рік представники ФІАН прогнозують до 14 магнітних бур, з яких 1-2 будуть значними. Метеозалежним людям краще аналізувати новини та робити відповідні висновки щодо планування своєї зайнятості.

Магнітну активність кінця грудня можна перевірити у графіку, який раніше публікували "Коментарі".

Крім того, на сайті можна дізнатися про п’ять способів швидко зняти стрес. Між іншим, є варіант спробувати їх, щоб розслабитися під час нездужання в магнітні бурі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини