Головна Новини Суспільство Наука та освіта NASA показало, як буде виглядати Місяць в 2021 (відео)
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA показало, як буде виглядати Місяць в 2021 (відео)

Видовище просто зачаровує

30 листопада 2020, 18:10
Поділіться публікацією:








Співробітники Національного аерокосмічного агентства (NASA) США створили унікальне відео, яке наочно демонструє нам, як буде виглядати Місяць в наступному році. Згенерований вид супутника нашої планети доступний в двох варіантах — з переглядом з Північної або Південної півкулі.

NASA показало, як буде виглядати Місяць в 2021 (відео)

Як буде виглядати Місяць в 2021. Фото: unsplash

Ролик триває 5 хвилин, він опублікований на YouTube-каналі NASA Goddard. Так, можна помітити, що Місяць виробляє незначні коливання, завдяки яким ми можемо бачити більше п'ятдесяти відсотків його поверхні. Вчені також додали, що якщо враховувати ці коливання протягом року, то Місяць буде видно з Землі на 59 відсотків.

Фахівці акцентують увагу на тому, що протягом наступного року Місяць буде то збільшуватися, то зменшуватися. Цей процес також можна побачити в ролику. Відбувається це через те, що орбіта нашого природного супутника не створена повністю ідеальною. Це і призводить до того, що він то наближається, то віддаляється.

Приємним бонусом також є те, що опубліковане відео високої роздільної здатності. Тому всі деталі можна ретельно розглянути, не пропустивши нічого цікавого.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло, NASA показало відео польоту над Юпітером.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини