Головна Новини Суспільство Наука та освіта На Землю в кінці тижня обрушиться сонячний вітер
commentss НОВИНИ Всі новини

На Землю в кінці тижня обрушиться сонячний вітер

Безліч природних явищ пов'язано з сонячним вітром

11 березня 2021, 10:55
Поділіться публікацією:

Астрономи говорять, що в цю суботу, 13 березня, на нашу планету обрушиться сонячний вітер — потік іонізованих частинок, який виділяється з сонячної корони зі швидкістю 300-1200 км / с. Чи небезпечно це?

На Землю в кінці тижня обрушиться сонячний вітер

Сонячний вітер (фото з відкритих джерел)

Експерти кажуть, що сонячні вітри мають різну швидкість і інтенсивність, все залежить від змін сонячної активності і його джерел. Коли такий вітер досягає Землі, то стримується магнітним полем. Але деяка частина потоку може просочитися в атмосферу і тоді виникають різні природні явища, зокрема магнітні бурі, полярні сяйва, радіаційні пояси. А супутники й інші летальні апарати можуть навіть при сильному сонячному вітрі отримати удар. У порівнянні з земними, ці вітри хоч і слабші, але набагато швидші.

Відомо, що Сонце через такий потік кожну секунду втрачає близько одного мільйона тонн речовини. Сонячний вітер складається в основному з електронів, протонів, ядер гелію та інших частинок. Він зазвичай ділиться на спокійний (приблизно 300-500 км / с біля орбіти Землі) і обурений (500-800 км / с біля орбіти Землі).

Нагадаємо, в Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН повідомили, що в березні поточного року очікується дві дуже сильні магнітні бурі та п'ять більш помірних. Метеозалежним людям в цей період потрібно бути обережними й стежити за своїм здоров'ям, тому що можуть спостерігатися головні болі, стрибки  тиску, підвищена втома. Які дні будуть найважчими, дізнайтеся в нашому матеріалі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що американські дослідники прийшли до висновку, що через п'ять мільярдів років Сонце зникне, ставши мертвою зіркою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини