Головна Новини Суспільство Наука та освіта На Сонці зафіксували сім потужних спалахів: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

На Сонці зафіксували сім потужних спалахів: подробиці

Спалахи вважають джерелом магнітних бур на нашій планеті

22 квітня 2021, 15:58
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 22 квітня, з початку дня вчені зафіксували на Сонці багато спалахів. Про це повідомляють у Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН, пише "УНІАН".

На Сонці зафіксували сім потужних спалахів: подробиці

На Сонці зафіксували сім потужних спалахів: подробиці - фото з відкритих джерел

Зазначається, що потужність сонячних спалахів класифікується за балами A, B, C, M, X. За даними відомства, сьогодні вдалося зафіксувати сім спалахів класу C і вище.

Відомо, що такі спалахи вважають джерелом магнітних бур на нашій планеті. Вони здатні викликати збої в роботі систем зв'язку, впливати на стан здоров'я метеозалежних і літніх людей.

У виданні зазначають, щоб уберегти себе від небажаних наслідків магнітних бур, варто почати підготовку до них за кілька днів. Рекомендується дотримуватися здорового способу життя, виключити алкоголь і каву. Також варто якомога більше часу проводити на свіжому повітрі й стежити за режимом сну. Якщо у вас все ж з'явилися явні ознаки нездужання і стан не поліпшується, треба обов'язково звернутися за консультацією до лікаря.

Раніше портал "Коментарі" писав, що коли Сонце найактивніше — виникають магнітні бурі. Відбувається це кожного місяця, тому квітень не став винятком. Згідно з даними, цього місяця Землю накриє хвиля невеликих магнітних бур. За інформацією Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця, у квітні буде кілька днів, коли спостерігатиметься підвищена сонячна активність, але вона буде незначною.

Геомагнітні коливання можуть викликати слабкість, головний біль, перепади настрою, дратівливість. Щоб цього уникнути, потрібно в такі дні знизити навантаження на організм, уникати стресів, відмовитися від шкідливих звичок.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини