Головна Новини Суспільство Наука та освіта У квітні Землю накриє хвиля магнітних бурь: коли очікувати
commentss НОВИНИ Всі новини

У квітні Землю накриє хвиля магнітних бурь: коли очікувати

Магнітна буря виникає внаслідок спалаху на сонці

1 квітня 2021, 10:30
Поділіться публікацією:

Коли Сонце найактивніше — виникають магнітні бурі. Відбувається це кожен місяць, тому квітень не став винятком. Згідно з даними, в цьому місяці Землю накриє хвиля невеликих магнітних бурь.

У квітні Землю накриє хвиля магнітних бурь: коли очікувати

Магнітні бурі в квітні (фото з відкритих джерел)

За інформацією Лабораторії рентгенівської астрономії сонця, у квітні буде кілька днів, коли буде спостерігатися підвищена сонячна активність і вони будуть незначними.

Перший спалах магнітної бурі (слабкої, але відчутної потужності) відбудеться вже завтра, 2 квітня, а потім через тиждень — 8 і 9 квітня. А ось 10, 16 і 17 квітня очікуються більш потужні магнітні коливання, тому метеозалежним людям в ці дні потрібно бути більш акуратними.

Попри те, що наука ставиться скептично до того, що магнітні бурі впливають на організм людини, все ж деякі люди в цей період помічають погіршення самопочуття. Геомагнітні коливання можуть викликати слабкість, головний біль, перепади настрою, дратівливість. Щоб цього уникнути потрібно в вищеперелічені дати знизити навантаження на організм, уникати стресів, відмовитися від шкідливих звичок і т.д.

Відзначимо, що геомагнітні бурі є одним з найважливіших елементів космічної погоди й впливають на багато областей діяльності людини.

Нагадаємо, в середині березня на Землю обрушився сонячний вітер — потік іонізованих частинок, які виділяються з сонячної корони зі швидкістю 300-1200 км / с. Небезпечне це явище, дізнайтеся в нашому матеріалі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що сімейний лікар Віктор Сидоренко дав рекомендації, які допоможуть метеозалежним людям легко впоратися зі складнощами, спричиненими геомагнітними коливаннями.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.swpc.noaa.gov/
comments

Обговорення


Новини