Головна Новини Суспільство Наука та освіта Міністр освіти розповів про завершення навчального року
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністр освіти розповів про завершення навчального року

МОН працює над рекомендаціями для шкіл щодо завершення навчального року

24 березня 2022, 16:26
Поділіться публікацією:

Строки завершення в умовах воєнного стану навчального року та видачі документів про базову або загальну середню освіту ще напрацьовуються фахівцями з освіти. Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Міністр освіти розповів про завершення навчального року

Фото ілюстративне / Pixabay

"Наразі ми напрацьовуємо алгоритм і найближчим часом наказом Міністерства освіти і науки України будуть затверджені методичні рекомендації щодо окремих питань завершення навчального року в умовах воєнного стану", — написав він.

МОН працює над рекомендаціями для шкіл. За словами міністра, всі, хто в цьому році закінчує 9 та 11 класи отримають свідоцтва про шкільну освіту незважаючи на те, чи працює зараз заклад освіти, де вони вчилися, чи він знаходиться в зоні бойових дій, чи його розбомблено.

Міністерство працює над тим, щоб внутрішньо переміщені особи та школярі з сімей біженців, що виїхали за кордон, отримали документи про освіту. В рекомендаціях буде роз'яснено для адміністрацій загально освітніх навчальних закладів процедуру видачі свідоцтв про базову та повну загальну середню освіту всім випускникам українських шкіл.

Як повідомляв портал, Міністерство освіти і науки ухвалило зміни в навчальному процесі для студентів та аспірантів. З 14 березня в Україні відновлено навчальний процес в закладах освіти, на заняття вийшли й студенти закладів професійно-технічної освіти та закладів фахової передвищої освіти. Студенти університетів, академій та інститутів вийшли на навчання в 15 областях України та в ще в двох областях виші працюють частково. В чотирьох областях університети пішли на канікули, в одній області не працюють.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/SerhiyShkarlet
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини