Головна Новини Суспільство Наука та освіта Міністр охорони здоров'я прокоментував суперечки щодо меню в школах
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністр охорони здоров'я прокоментував суперечки щодо меню в школах

Українці вже написали петицію про скасування нового меню в садочках, а Ляшко закликав батьків переглянути правила харчування

14 січня 2022, 11:59
Поділіться публікацією:

Віктор Ляшко, міністр охорони здоров'я, висловився щодо скандалу з новим шкільним меню. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook. 

Міністр охорони здоров'я прокоментував суперечки щодо меню в школах

Продукты питания, фото из открытых источников

За його словами, не прокоментувати суперечки, що точаться в соцмережах стосовно їжі для школярів, він не міг, бо брав участь в реформуванні харчування для загально освітніх навчальних закладів та дошкільних.

Міністр зазначив, що було проведено багато інформаційних заходів, створено портал "ЗнаЇмо". Під час семінарів та форумів фахівці й експерти висловлювалися щодо нового меню. 

"Читаючи коментарі, хочу сказати одне, нове шкільне меню – це не лише про менше солі та цукру, це про пріоритети здоров’я дитячого населення та про потенційно здорову націю", — наголосив Ляшко.

За його словами, в Україні діти ведуть малорухливий спосіб життя, вживають багато солодощів, снеків та інших продуктів, де чималий вміст цукру та солі. В результаті, за статистичними даними, 13,3% дітей віком до 17 років мають ожиріння. За рік фахівці фіксують 15,5 тисяч  нових випадків дитячого ожиріння. Чимало підлітків мають й серцево-судинні захворювання.

"Можна довго обговорювати у чатах не солодкий чай та не смачний буряк, а можна розпочати зміни вже сьогодні у своїй родині: день без солодощів, чай без цукру, різнокольорові овочі та фрукти за столом і спільні сімейні прогулянки на свіжому повітрі", — зазначив міністр.

Євген Клопотенко на своїй сторінці написав, що українці вже зареєстрували петицію, щоб відмінити нове меню в садочках.

"Я не розробляв ще меню для дитячих садочків. Поки ми проживаємо конфлікт сучасного бачення та старої системи. І це природньо, що воно скрипить, ламається, сипиться та дає збій. Ми не можемо під нуль знищити старе, у країни немає на це ні ресурсу, ні досвіду, ні підтримки. Доводиться все робити поступово", — наголосив він.

Як повідомляв портал "Коментарі", на скандал у соцмережах відреагував Клопотенко.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Василь

14 січня 2022, 12:24

А чому не збільшити кількість фізкультури? "дети ведут малоподвижный образ жизни"


Новини