Головна Новини Суспільство події Нове меню в українських школах: на скандал у соцмережах відреагував Клопотенко (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Нове меню в українських школах: на скандал у соцмережах відреагував Клопотенко (ФОТО)

З 10 січня українські школи повноцінно перейшли на нові норми харчування, які ініціювала Перша леді Олена Зеленська

12 січня 2022, 10:10 comments2586
Поділіться публікацією:

В Україні на фінішну пряму вийшла реформа харчування в українських школах. З 10 січня школярі у своїх тарілках побачили нові страви. Меню складав популярний в країні кулінар Євген Клопотенко. У його концепції була закладена філософія здорового харчування з тих продуктів, які можуть собі дозволити закупити школи — це менше хліба, солі, цукру, але більше овочів, фруктів, м'яса. Однак у соцмережах батьки обурені тими стравами, що подають їхнім дітям цього тижня — не усі школярі хочуть їсти ці страви. На скандал вже відреагував Клопотенко, опублікувавши свою позицію у соцмережах, передає портал "Коментарі".

Нове меню в українських школах: на скандал у соцмережах відреагував Клопотенко (ФОТО)

Євген Клопотенко. Фото з його особистого сайту

Скандал розпочався з Facebook. У групі "Батьки SOS" користувачі почали публікувати світлини тих страв, які подають у школах з 10 січня. Бітьки почали скаржитись, що страви не смачні, не естетичні та у різних школах мають різний вигляд.

На скарги відреагував автор меню для шкіл Євген Клопотенко. Він зазначив, що невдовзі проведе навчання для працівників їдалень, тому що дійсно не всі кухарі вміють готувати те, що він пропонує.

"Якщо у школі вже зараз відмовилися повністю від цукру та солі, то це не є коректним. Ми з командою спеціально пролобіювали перехідний етап. Це означає, що кількість солі та цукру мають зменшувати поступово. Якщо вашій школі оголосили, що там тепер складають меню за Євгеном Клопотенком, то ви можете подивитися, які страви я розробив, який вони мають вигляд та перевірити, чи схоже воно на їжу у вашій школі. Якщо є невідповідності, то це порушення", — написав Клопотенко у Facebook.
Також Клопотенко додав, що якщо на порушення норм не реагує адміністрація закладу, то батьки мають право звернутися до Держпродспоживслужби. Для цього вони створили спеціального чат-бота у Telegram: @derzhspozhivsluzhba_bot
Нове меню в українських школах: на скандал у соцмережах відреагував Клопотенко (ФОТО) - фото 2

Нагадаємо, раніше "Коментарі" писали про те, як харчування у школах повинно змінитись з 2022 року.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини