Головна Новини Суспільство події Мер Рівного за рік на посаді купив розкішний будинок: чому покупкою зацікавилась поліція (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Мер Рівного за рік на посаді купив розкішний будинок: чому покупкою зацікавилась поліція (ФОТО)

Лише за рік на посаді мера Рівного, Олександру Третяку вдалось покращити житлові умови, переїхавши з однокімнатної квартири сестри у "панельці" до розкішного приватного будинку

12 січня 2022, 09:17 comments1288
Поділіться публікацією:

Мер Рівного Олександр Третяк став власником земельної ділянки і будинку, площею 210 квадратних метрів. 11 січня цією покупкою зацікавились правоохоронці і почали досудове розслідування. Сам мер пішов у відпустку до 14 січня. Про це свідчать дані журналістського розслідування видання "Rivne online".

Мер Рівного за рік на посаді купив розкішний будинок: чому покупкою зацікавилась поліція (ФОТО)

Олександр Третяк. Фото з Facebook

Олександр Третяк став міським головою у листопаді 2020 року. Тоді він переміг у другому турі Віктора Шакирзяна, який провів чи не найдорожчу виборчу кампанію в історії міста, не приховуючи того, що за ним стоїть група впливових забудовників. У результаті домовленостей, Шакирзян став заступником мера. А от сам Олександр Третяк будував свою виборчу кампанію на іміджі простого чоловіка з народу, який має глибокі релігійні переконання, а підтримував його сам п’ятий президент України Петро Порошенко.

Улітку 2021 року заговорили про покращення фінансового стану міського голови — Третяка бачили сусіди біля елітного будинку у селі Бармаки, що межує з містом. Нерухомість була виставлена на продаж за ціною 220 тисяч доларів. Додамо, що сам Третяк до виборів декларував земельну ділянку у Рівненському районі, автотранспорт та заощадження у розмірі 36 тисяч доларів та 40 тисяч гривень. Проживав майбутній мер у квартирі на 34 квадратних метри у "панельці", яка належить його сестрі.

12 грудня дружина міського голови похвалилась у соцмережах новорічною ялинкою у новому будинку, проте одразу відео видалила. Тоді мера журналісти почали діставати питаннями ще наполегливіше. 23 грудня він зізнався виданню "Rivne Media", що будинок таки купив, проте в кредит на 30 років. Але декларацію про зміни майнового стану подав аж 30 грудня.

"Отримав дозвіл на отримання кредиту у банку. Це 71 тисяча доларів. Я зміг офіційно придбати цей будинок, оформити право власності на цей будинок. Кредит взяв у "Ощадбанку" терміном на 30 років. Живу там само, де і жив — у квартирі. Ще не знаю, коли переїду, тому що потрібно завершити роботи там. В будинку не жив, я ним не користувався", — сказав тоді Третяк журналістам видання.

Згідно декларації мера, будинок йому з землею коштував 102 тисячі доларів (а не 220 тисяч доларів, як зазначали ріелтори), з них кредит становив 71 тисячу, а все інше — це його заощадження. Окрім того, будинок продавався вже з ремонтом і частиною меблів. Журналісти порахували, що якби мер та його сім’я нічого не їли, не пили і не витрачали, то на будинок йому все одно не вистачило б.

Мер Рівного за рік на посаді купив розкішний будинок: чому покупкою зацікавилась поліція (ФОТО) - фото 2

Тепер цією покупкою зайнялись правоохоронці. 11 січня вони відкрили кримінальне провадження за статтею "Умисне декларування недостовірної інформації".

Мер Рівного за рік на посаді купив розкішний будинок: чому покупкою зацікавилась поліція (ФОТО) - фото 3

Мер Рівного за рік на посаді купив розкішний будинок: чому покупкою зацікавилась поліція (ФОТО) - фото 4

Читайте також: Гордон: Порошенко знав про величезний запит у суспільстві на Зеленського ще у 2016 році





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини