Головна Новини Суспільство Наука та освіта Міністр науки та освіти Оксен Лісовий вирішив відмовитись від ступеня кандидата наук
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністр науки та освіти Оксен Лісовий вирішив відмовитись від ступеня кандидата наук

Кабінет міністрів затвердив механізм добровільної відмови від наукового ступеня – Лісовий став першим, хто випробував це на собі

30 травня 2023, 12:15
Поділіться публікацією:

Про це міністр науки та освіти написав на своїй сторінці у Facebook, повідомляє портал "Коментарі".

Міністр науки та освіти Оксен Лісовий вирішив відмовитись від ступеня кандидата наук

Оксен Лісовий. Фото з відкритих джерел

Такої можливості раніше не було, зауважив він.

"На собі, власне, першим випробовував механізм відмови. Написав відповідну заяву і від учора вже не є кандидатом наук. Триматися за формальні для себе статуси не збираюся. Набагато важливіші реальні справи та дії", — зазначив міністр.

Як він переконаний, в сьогоднішньому академічному світі, науковий ступінь це не що інше, як "про здобуття, а не отримання, а також про цінність та довіру".

"Постсовєцька культура це дещо викривила, а ми це виправимо й сформуємо нову культуру академічної доброчесності, де буде місце лише для справжньої науки. Як військову форму мають право носити лише військові, так і мати наукові ступені, на мою думку, повинні лише науковці", — додав Оксен Лісовий.

Далі ж на становлення сучасної культури академічної доброчесності має вплинути відповідний закон, який ще допрацьовують, підсумував міністр науки та освіти.

Читайте також на сайті "Коментарі", — Людиназ премією від Табачника: що відомо про нового міністра освіти Оксена Лісового У 2012 році Лісовий отримав державну премію в галузі освіти від Табачника.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, — Все, як Путін говорив: у Росії створять посібник-інструкцію для школярів, як створювати родину Після звернення Путіна до Федеральних зборів у Росії вирішили зміцнювати "скріпи".

Читайте також на сайті "Коментарі", - РПЦ запропонувала вивчати в школах вимерлу мову. Раніше в РФ розкритикували, як "мертву мову", англійську, якою розмовляють півтора мільярда людей.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини