Головна Новини Суспільство Наука та освіта Магнітні бурі у травні 2021 року: названі небезпечні дати
commentss НОВИНИ Всі новини

Магнітні бурі у травні 2021 року: названі небезпечні дати

В наступному місяці очікуються кілька потужних бур

28 квітня 2021, 09:08 comments2117
Поділіться публікацією:

Магнітні бурі — це поширене астрономічне явище, коли через підвищену сонячну активність відбувається обурення магнітного поля Землі. Вони здатні впливати на самопочуття людей, а також порушувати роботу систем зв'язку. В наступному місяці українцям варто підготуватися до кількох потужних магнітних бур, пише інформаційне агентство "УНІАН".

Магнітні бурі у травні 2021 року: названі небезпечні дати

Магнітні бурі в травні - фото з відкритих джерел

Травень почнеться з підвищеної сонячної активності: сплески очікуються 2 і 3 травня. Однак потужної магнітної бурі очікувати не варто. Наступним тривалим періодом підвищеної активності стануть дати з 12 по 17 травня. Найскладнішими будуть дні 13 та 14 травня — в ці дні очікуються магнітні бурі.

Магнітні бурі здатні викликати збої в роботі систем зв'язку, впливати на стан здоров'я метеозалежних і літніх людей. У цей період можуть виникати запаморочення, головний біль, підвищений тиск, болі в м'язах або суглобах, дратівливість та інші неприємні симптоми.

Щоб уберегти себе від небажаних наслідків магнітних бур, варто почати підготовку до них за кілька днів. Рекомендується дотримуватися здорового способу життя, виключити алкоголь і каву. Також варто якомога більше часу проводити на свіжому повітрі та стежити за режимом сну. Якщо у вас все ж з'явилися явні ознаки нездужання і стан не поліпшується, треба обов'язково звернутися за консультацією до лікаря.

Раніше портал "Коментарі" писав, що за інформацією Лабораторії рентгенівської астрономії сонця, у квітні будуть кілька днів, коли буде спостерігатися підвищена сонячна активність і вони будуть незначними.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини