Головна Новини Суспільство Наука та освіта На людство очікує рекордно спекотний рік в історії
commentss НОВИНИ Всі новини

На людство очікує рекордно спекотний рік в історії

Середньорічна світова температура підніметься на 1,5 градуса Цельсія вище доіндустріального рівня

27 травня 2021, 11:53 comments17743
Поділіться публікацією:

Згідно з прогнозом Всесвітньої метеорологічної організації, в найближчі п'ять років планету очікує найспекотніший рік в історії. Фахівці стверджують, що це відбудеться з вірогідністю в 90%, пише ТСН.

На людство очікує рекордно спекотний рік в історії

Людство очікує рекордно спекотний рік в історії - фото з відкритих джерел

"Щонайменше один рік в період між 2021-2025 роками стане найспекотнішим за всю історію спостережень", — сказано в повідомленні.

За словами фахівців, температура в прогнозований рекордно спекотний рік буде перевищувати показники 2016 року, а середньорічна температура буде вище доіндустріального рівня на 1,5 градуса Цельсія.

Метеорологи повідомляють, що в результаті підвищення температури почнеться більш активне танення льодів, підвищиться рівень моря, а також ризик екстремальних погодних умов. Спека також позначиться на продовольчій безпеці, довкіллі та здоров'ї людей.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" повідомляло, що зміна клімату — одна з найбільш багатогранних і глобальних проблем ХХI століття, яка може привести до серйозних наслідків, що загрожують людству. Вчені на чолі з науковим співробітником Шаншан Денге з Інституту географічних наук і досліджень природних ресурсів Землі заявили, що зміщення осі сталося через прискорене танення льодовиків. Цей процес почався ще в 1990-х роках, але помітно прискорився, про що свідчать численні міжнародні дослідження. За словами експертів, за останні 30 років Земля втратила сотні мільярдів тонн льоду через потепління, тому полюса зрушили. Вчені відзначили, що земна вісь зсувається з півдня на схід. Зараз різниця в відстані становить чотири метри.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Павел

30 травня 2021, 13:41

текст написан несколько неграмотно

Владислав Тимофеев

29 травня 2021, 20:41

Это на фоне холодного начала 2021 г., причём и в Европе и АМЕРИКЕ? Есть много показателей смены тренда на потепление, а как специалист по циркуляции могу сказать, что ничего страшного в ближайшее время нас, жителей юго- восточной Европы, не ждёт. Консультируйтесь со специалистами, прежде чем давать подобные комментарии

Ігор

27 травня 2021, 11:40

Яке ж щастя!

Иван

27 травня 2021, 11:27

а вот интересно как они могут предсказывать такие вещи если даже на следующий день погоду толком не могут спрогнозировать


Новини