Головна Новини Суспільство Наука та освіта Корисна заміна фастфуду: вчені знайшли рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

Корисна заміна фастфуду: вчені знайшли рішення

Вони звернули увагу на проблеми, пов'язані з промисловим виловом рідкісних морських істот

22 вересня 2020, 19:19
Поділіться публікацією:

Фахівці з Австралії дійшли висновку, що смажену рибу в фастфуді краще замінити медузами. Так вони вважають тому, що промисловий вилов рідкісних морських істот загрожує їх повному зникненню, на відміну від медуз — їм це поки що не загрожує. Про це пише видання lenta.

Корисна заміна фастфуду: вчені знайшли рішення

Вчені запропонували корисну заміну фастфуду. Фото: unsplash

Вивчення даної проблеми допомогло вченим встановити, що під промислове рибальство потрапляють 92 види зникаючих морських жителів, 11 з яких — критично вимираючі види. Полювання на них у багатьох країнах ведеться цілком легальним шляхом, саме тому потрібно терміново вжити рішучих заходів, кажуть австралійські експерти.

Необхідно ретельно переглянути і розробити стандарти маркування морепродуктів, щоб уникнути зникнення риби. Непогано було б замінити її на альтернативу — наприклад, на медуз.

Фахівці впевнені в тому, що поїдання вимираючих видів морських представників йде за межами будь-якої етики. І якщо ви готові від них відмовитися, то потрібно починати негайно, поки зовсім не стало пізно. А якщо ж ні — починайте їсти медуз, стверджують автори цього дослідження.

Нагадаємо, до 14,5 метрів: вчені назвали найбільшу рибу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини