Головна Новини Суспільство Наука та освіта «Його буде дуже не вистачати»: світ втратив унікального птаха
commentss НОВИНИ Всі новини

«Його буде дуже не вистачати»: світ втратив унікального птаха

Цього птаха називали «величезним благословенням»

29 грудня 2020, 17:30
Поділіться публікацією:

Кілька днів тому в Новій Зеландії померла рідкісна біла пташка на прізвисько Манукура, яка була першою в історії ківі-альбіносом, яка вилупилася в неволі.

«Його буде дуже не вистачати»: світ втратив унікального птаха

біла ківі (фото з відкритих джерел)

Цю сумну звістку повідомили представники національного центру дикої природи "Пукаха" на своїй сторінці в Instagram. Вони написали, що на початку цього місяця у пташки почалися проблеми зі здоров'ям, зокрема з репродуктивною системою. Її доставили до ветеринара, який виявила незапліднене яйце, яке ківі не змогла відкласти.

Ківі-альбінос на прізвисько Манукура з'явилася на світ у 2011 році й була справжньою зіркою національного центру дикої природи.

"За останні 10 років вона приводила в захват безліч людей і по-своєму тихо висвітлила скрутне становище ківі в дикій природі. Її буде дуже не вистачати", — йдеться в повідомленні.

Іграшкові копії цієї білої пташки продаються в магазинах по всьому світу, а ще вона стала джерелом натхнення для письменниці Джой Каулом, яка присвятила їй книгу "Манукура, біла ківі". А місцеве плем'я Рангітане вважало білу ківі "величезним благословенням".

Відомо, що в природі зустріти цю пташку вкрай важко, їх залишилося близько 68 тисяч.

Нагадаємо, співробітники Чорнобильського заповідника виявили рідкісний вид метеликів — блакитну стрічкарку, розмах крил якої досягає 110 міліметрів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що спів птахів вранці замінює їм зарядку. До такого висновку прийшли американські вчені з Університету Дьюка в США. Саме за допомогою співу на світанку пернаті покращують кровотік і підвищують температуру тіла.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини