Головна Новини Суспільство Наука та освіта Еволюція людини: вчені запропонували можливий сценарій
commentss НОВИНИ Всі новини

Еволюція людини: вчені запропонували можливий сценарій

Експерти визначили основний сценарій, за яким буде здійснюватися подальша еволюція людини

15 грудня 2020, 14:02
Поділіться публікацією:

Всупереч поширеному міфові, еволюція людини не зупинилася і не зупиниться в найближчому майбутньому. І експерти з'ясували, як буде виглядати сценарій еволюції, за яким розвиватимуться події.

Еволюція людини: вчені запропонували можливий сценарій

Сценарій еволюції людини. Фото: unsplash

Розвиток великого складного мозку і прямоходіння — це головні еволюційні переваги, завдяки яким з'явилася цивілізація. Так, вчені заявили, що в майбутньому таких масштабних змін очікувати не варто, але будуть маленькі поліпшення, які можна буде побачити в наступних популяціях.

Фахівці впевнені в тому, що у людей майбутнього знизиться температура тіла — вона складе 36.5 або 36.4 градуса Цельсія. Плюс, з'явиться безліч генів, які відповідають за непереносимість до лактози. Виходячи з цього, непереносимість цього з'єднання буде спостерігатися все рідше і рідше.

Також вчені додали, що не всі зміни в майбутньому будуть тільки позитивними. Наприклад, у людства підвищиться крихкість кісток. Вони пояснюють, що процес зниження щільності кісток триває вже протягом декількох десятиліть — від кочового способу життя до землеробства. А сидячий спосіб життя, який в сучасному світі є серйозною проблемою, в рази прискорює цей процес.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як врятувати Землю від астероїда, який загрожує нашій планеті. 66 млн років тому сталося падіння астероїда, через який вимерли динозаври. А у 2013 році впав Челябінський метеорит. Це говорить про те, що подібна загроза нікуди не зникла, і знову може спіткати Землю в майбутньому. Вчені пояснили, чи можливо буде в такому випадку врятуватися.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини