Головна Новини Суспільство Наука та освіта Енциклопедію династії Мін продали на аукціоні в тисячу разів дорожче очікуваної ціни
commentss НОВИНИ Всі новини

Енциклопедію династії Мін продали на аукціоні в тисячу разів дорожче очікуваної ціни

Рідкісну китайську енциклопедію продали більш ніж за 9 мільйонів доларів

9 липня 2020, 05:45 comments1217
Поділіться публікацією:

Два рідкісних тома стародавньої китайської енциклопедії продані на аукціоні у вівторок більш ніж за 8 мільйонів євро (9 мільйонів доларів), що більш ніж в 1000 разів перевищує передбачувану ціну. Про це пише CNN.

Енциклопедію династії Мін продали на аукціоні в тисячу разів дорожче очікуваної ціни

Енциклопедія, відома як "Юнле Дадянь", спочатку була замовлена імператор Юнле, третім правителем династії Мін, який правив з 1402 по 1424. Згідно прес-релізу паризького аукціонного дому Beaussant Lefèvre, над енциклопедією працювали понад 2000 вчених в період з 1404 по 1408 рік.

"Юнле Дадянь" – найбільша енциклопедія у світі, і спочатку складалася з 22 877 голів. У 1562 році імператор Цзяцзин, 11-й правитель династії Мін, наказав зробити дві копії енциклопедії, а оригінал було загублено через численних воєн, крадіжок і пожеж, що сталися під час династії Мін (1368-1644), повідомляє аукціонний будинок.

У той час як два томи, продані у вівторок, є копіями, вони надзвичайно рідкісні, і тільки 400 відомих томів, або 4% оригінальної енциклопедії, залишилися в існуванні.

Книги розміром 35 × 23 см були написані червоними і чорними чорнилами на папері. У той час як техніка друку була розроблена в той час, енциклопедія була написана від руки із-за її довжини.

Один том присвячений озер Китаю, а інший інформує читачів про поховальних обрядах. Разом вони були куплені неназваним покупцем за 8,128 мільйони євро, включаючи гонорари.

Імператор Юнле був сильним лідером, який керував самими могутніми роками династії Мін. У 1412 році він наказав побудувати знамениту порцелянову вежу в Нанкіні. Будівництво вежі тривало 17 років, і вона була відома як одне з семи чудес середньовічного світу.

Раніше "Коментарі" писали, що гітара, на якій грав фронтмен групи Nirvana Курт Кобейн під час свого виступу на MTV Unplugged в 1993 році, була продана на аукціоні за 6 мільйонів доларів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини