Головна Новини Суспільство Наука та освіта Думка українців: де краще отримати освіту - в Україні або за кордоном
commentss НОВИНИ Всі новини

Думка українців: де краще отримати освіту - в Україні або за кордоном

Де, на думку українців, краща освіта

27 липня 2021, 16:25
Поділіться публікацією:

Серед населення України було проведено опитування, в якому респонденти відповідали на питання про те, де краще отримати освіту — у своїй рідній країні або ж відправитися за кордон. Про це інформує Research & Branding Group — компанія в області досліджень ринку і рекламної діяльності.

Думка українців: де краще отримати освіту - в Україні або за кордоном

Опитування українців. Фото з відкритих джерел

Згідно з отриманими результатами, 40% опитаних вважають, що здобувати вищу освіту краще за кордоном. Українці зазначили, що там, на відміну від наших ВНЗ, можна отримати більше знань і після закінчення дійсно бути грамотним у своїй професії.

За українські вищі навчальні заклади проголосувало 15% респондентів. Ще 33% впевнені, що рівень отриманих знань в наших університетах і закордонних приблизно однаковий. А 12% так і не змогли визначитися з точноб відповіддю на це питання.

До слова, ще у 2017 році число тих, хто вибирав в аналогічному опитуванні українські ВНЗ, значно зменшилося. Однак зріс відсоток людей, які вважають однаковим рівень знань у навчальних закладах нашої країни та за кордоном.

Варто зазначити, що більшість тих, хто проголосував за українські ВНЗ, — це жителі сіл. Відповідно, в містах набагато менше людей вважає, що в Україні можна отримати гарну освіту. Найбільше голосів за закордонну освіту віддали жителі Західної України. Серед них і менший відсоток тих, хто вважає однаковими освіту в Україні та інших країнах.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" інформувало читачів про те, як довічно ув'язнений чоловік здав ЗНО. Детальніше читайте в нашому матеріалі.

Також сайт повідомляв про те, в університетах України подорожчало навчання.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини